20-åringen husker selv svært lite fra den korte kjøreturen 8. mars i år, men erkjente straffskyld han møtte i Aust-Agder tingrett sist uke.

Kranglet med kjæresten

Ifølge dommen hadde Grimstad-mannen vært på bursdagsfest til kjæresten den aktuelle kvelden. Etter hvert skal festen ha gått over styr.

LES OGSÅ:

Ting ble ødelagt og 20-åringen havnet i en diskusjon med kjæresten om de skulle kaste ut folk. Like før midnatt satte han seg i bilen for å kjøre hjem til sin mor, som bor noen kilometer unna.

Hadde 1,47 i promille

Etter knappe 500 meter mistet 20-åringen kontrollen over kjøretøyet og kolliderte med et bolighus. Blodprøver tatt etter ulykken viste at han hadde 1,47 i promille. Grimstad-mannen pådro seg indre blødninger i hofta og måtte sykemeldes i fire uker etter ulykken.

Mister førerkortet

I dommen fremgår det at både kjæresten og en kamerat forsøkte å ta fra ham bilnøkkelen, uten å lykkes. Før 20-åringen kjørte av gårde skal en av kameratene ha klart å få på ham bilbeltet.

I tillegg til 18 dagers fengsel ble mannen dømt til å betale 25.000 kroner i bot. Han mister også førekortet i to år. Dommen er ikke rettskraftig og kan ankes til lagmannsretten.