— Ta godt vare på Thomas' minne, lød avslutningsordene til Elisabeth Smith fra Human-Etisk Forbund, da hun holdt minnetale under Thomas Langelands bisettelse i Oddernes kapell fredag ettermiddag.

I talen tegnet Smith et bilde av en mangfoldig personlighet - en dedikert familiemann, et arbeidsjern og en samfunnsborger som var sosialt aktiv på mange plan.

Thomas Langeland var internasjonalt orientert fra tidlig ungdom, på mange måter en kontinentaleuropeisk kulturperson med forkjærlighet for sydeuropeisk natur og levesett, språk og det aller beste innen mat og drikke. Typisk nok var det spansk og engelsk tekst til mye av den vakre musikken som ble spilt mens kapellet gradvis fyltes opp - til de grader at rundt 15 mennesker måtte stå bakerst. Det var ellers et vell av kranser og bårebuketter, og æresvakten fra Avinor bakerst i lokalet bidro til å understreke at her ble det tatt avskjed med en person som var likt og respektert på bred basis.

En livsnyter

Ordene som Thomas Langelands enke, Heidi, hadde ført i pennen til sin mann, ble lest opp av venninnen Åsa Grønningsæter Aglen. Det var en tekst preget av sårhet og dypt savn, men også av hengiven kjærlighet og respekt. De to rakk å oppleve mye sammen.

— Du var en livsnyter som levde intenst og innholdsrikt. Det er en liten trøst oppi det hele at du døde smertefritt mens du holdt på med noe som gjorde deg lykkelig, lød avslutningsordene fra ektefellen.

Som kjent stoppet Thomas Langelands hjerte mens han deltok i triatlonkuransen TriQuart sist helg.

Gjorde Kjevik til en motor

Dag Falk-Pettersen, Avinors konsernsjef, mintes en «flott, sprek lufthavnsjef» som klarte å drive Kjevik fram fra en litt glemt tilværelse til å bli en motor innen Avinor og for egen region. Han fortalte med glimt i øyet at Thomas hadde insistert på at Sjøforsvaret, som han selv kom fra, var langt bedre enn Luftforsvaret, som er Falk-Pettersens egen bakgrunn. I det hele tatt holdt konsernsjefen en frisk tone på sin nordnorske dialekt, men heller ikke han klarte å skjule bevegelsen da han skulle si det endelige farvel med en flott kollega.

— Han var en offiser og en gentleman, alltid korrekt, etterrettelig og til å stole på. Han vil bli dypt savnet, sa Dag Falk-Pettersen.

Fem barn

I tillegg til sin kjære Heidi, etterlater Thomas Langeland seg fem barn, en svigersønn og ett barnebarn. Den ene datteren hadde behov utover det vanlige helt fra fødselen av, og pappa gjorde en formidabel innsats for institusjonen Lillebølgen. Av den grunn var det anledning til å gi en gave til nettopp Lillebølgen ved kapellets utgang.