— Vi kommer til å anmelde saken og utlover i tillegg en dusør på 5000 kroner for å øke sjansene for at saken blir oppklart, sier informasjonsrådgiver Kaja Ringnes Efskind i Dyrevernalliansen.

LES OGSÅ: Har noen brent katten levende?

Som følge av at få dyremishandlingssaker ender med tiltale har Dyrevernalliansen opprettet et dusørfond for å hjelpe politiet å få inn tips. Nå håper Efskind at personer som kan ha sett noe i forbindelse med funnet av den utbrente katten tar kontakt.

Slik ble den utbrente katten funnet lørdag formiddag. Foto: Tipser

— Kanskje noen har sett eller hørt noe, eller skrytt av det til vennene sine, sier hun.

Kan gjenta seg

Efskind sier Dyrevernalliansen forventer at politiet etterforsker saken grundig.

— Hvis det viser at det er noen som har tent på buret med en levende katt sperret inne er det svært alvorlig. Personer som gjør slike handlinger mot dyr gjør det ofte flere ganger. De kan også være en trussel mot mennesker, sier hun.

- Alvorlig sak

Lensmann John Tomas Homme i Vennesla og Iveland sier til Fædrelandsvennen at de kommer til å undersøke saken når anmeldelsen kommer.

— Hvis dette er reelt så er det en alvorlig sak. Jeg håper noen har opplysninger og kontakter oss. Det er ikke slik dyr skal behandles. Skal man kvitte seg med katter skal det ikke skje på denne måten, forklarer han.