Det burde ikke overraske noen at Utrykningspolitiet var på plass langs de viktige utfartsveiene onsdag ettermiddag. Likevel: Kontrollen på E39 i Bjerkreim resulterte i hele 20 førerkortbeslag, skriver Stavanger Aftenblad.

Høyeste fart var 133 kilometer i timen i 80-sonen. Det ble også gitt åtte forenklede forelegg for fart.

Et meget nedslående resultat for påskeutfarten, fastslår operasjonssentralen ved Sør-Vest politidistrikt.

LES OGSÅ: I Agder ble 100 sjåfører bøtlagt

Sto i oppoverbakke

Kontrollen ble gjennomført oppover i Saglandsbakken. Der er det to felt i sørgående retning og alle de bilene som ble målt, lå i venstre felt.

— Det er vanskelig å si hvorfor folk tar slike sjanser, de vet at det er farlig og at det er en risiko for å miste førerkortet. Det er allment kjent at UP er ute på disse dagene og det er ikke fri fart selv om det er to felt, sier politiførstebetjent Anders Herrebrøden til Aftenbladet.

La kona kjøre

Onsdag oppfordret Inger Elisabeth Sagedal, kommunikasjonssjef i Norges Automobil-Forbund (NAF), menn å la kona kjøre bilen til påskeferie. -Hun kjører mer forsvarlig, tar mindre risiko og får hun mer mengdetrening kan hun være en vel så dyktig sjåfør, uttalte hun.

Dette var de fem tipsene fra NAF:

  • Dropp mobilen . Hver tredje ulykke skyldes oppmerksomhet, og mobilen må ta sin del av skylden. Taster du, tar du øynene vekk fra veien i minst fem sekunder. I en fart på 80 km/t er det nok tid til å kjøre lengden på en fotballbane!

  • Hold farten nede. Er det glatt må du kjøre saktere enn fartsgrensen. Husk at bremselengden på snø er minst dobbelt så lang som på tørr asfalt.

  • Fest beltet riktig. Altfor mange «slenger på seg» beltet. Beltet må være stramt festet over hoftene og skulderen. Slakt belte kan gi deg store indre skader om du kolliderer. Barn under fire år bør sitte i bakovervendt bilstol tilpasset barnets vekt.

  • Pakk klokt . Løse brusflasker eller iPader i bilen kan gi store skader om du kolliderer. En slalåmstøvel vil få vekt tilsvarende over hundre kilo. Tunge ting skal nederst i bagasjerommet

  • Og sist, men ikke minst: Stress ned ! Innstill deg på at det er mye trafikk og at alt tar lengre tid enn normalt. Følg med på trafikkmeldingene og ikke stress med ting du ikke får gjort noe med. Stress ødelegger godfølelsen.