Kvinnen straffet sønnen fysisk som et ledd i oppdragelsen fra han var fire til ti år gammel. Sønnen forklarte i retten og i politiavhør at moren slo ham med flat hånd i hodet og flere steder på kroppen. Hun skal også ha sparket, lugget, kløpet og truet med vold. Moren straffet han blant annet fordi han ikke var flink nok med skolearbeidet.

Kvinnen som delvis erkjente straffskyld, forklarte i retten at det er vanlig med fysisk straff som et ledd i barneoppdragelsen i landet der hun selv vokste opp. Retten fant ingenting formildende i at tiltalte har en annen kulturbakgrunn.

Moren som ikke er straffedømt tidligere, ble i Kristiansand tingrett dømt til ett års ubetinget fengsel. Hun må også betale 60.000 kroner i oppreisning til sønnen, som barnevernstjenesten nå har overtatt ansvaret for.

Barnets farmor hadde lenge mistanke om at gutten ble utsatt for vold, og observerte flere ganger at han hadde blåmerker eller merker etter fingrer på armen. Også andre familiemedlemmer som vitnet i retten, sa at de fryktet at moren var for hardhendt overfor sønnen. Det var likevel gutten selv som fortalte læreren sin om at moren slo ham, slik at barnevernstjenesten og senere politiet ble koblet inn.