— Det er ingen endringer i trusselsituasjonen i forhold til i går, sier fungerende stabssjef Ingrid T. Mæhre ved Agder politidistrikt.

Under et briefingmøte i Agder politidistrikts lokaler i Kristiansand ga hun beskjed om å opprettholde beredskapen på samme nivå som det siste døgnet.

Les også:

Strategiske vurderinger

Hun lot Fædrelandsvennen få ta bilde av beredskapsgruppen før møtet ble satt fredag formiddag, men hun ønsket ikke pressen til stede under møtet. Hun begrunnet dette med at det kunne bli aktuelt å diskutere strategiske problemstiillinger hun ikke ønsker potensielle terrorister skal få kjennskap til.

Møtet er rutinemessig der Agder politidistrikt orienterer representantene for etatene om hva som er trusselsituasjonen og hvordan de skal forholde seg.

Det er Agder politidistrikt som koordinerer all terrorberedskap på Sørlandet, så lenge trusselen varer.

Mæhre opplyser til Fædrelandsvennen at det ikke er akutelt å gjennomføre slike briefingmøter i løpet av helgen, med mindre trusselsituasjonen endrer seg.

Les også:

Forsvaret: — Avventer beskjed

— Vi har en grunnberedskap som vi opprettholder inntil vi får bekskjed om noe annet, sier Endre Børufsen fra Sivilforsvaret. I tillegg til ham møtte assisterende operasjonsleder i Heimevernet, Børre Jakobsen. Han sier det ikke er gjort beredskapsmessige endringer på grasrotnivå, utover at staben i Heimevernet er årvaken.

Videre var Svein Methi til stede. Han er fungerende losoldermann på vegne av Kystverket Sørøst, som koordinerer beredskapen i havnene langs kysten.

Fra Kjevik kom Trygve Skiftenes Flak, som er fungerende sjef for flygelederne, og teamleder John Endresen i Avinor brann- og redningstjeneste. Legevaktsoverlege Styrk Vik representerer Lokal redningsledelse, hvilket vil si både kommunal legevakt og sykehuset.

Brannsjef Jon Inge Aasen representerer brannvesenet, mens domprost Bjarne Sveinall var til stede på vegne av Den Norske kirke.

Les også: