— VIKTIG MELDING! Skolen delvis stengt i dag, står det å lese på Fagerholt skoles hjemmesider.

"Brannalarmen virker ikke og vi har ikke fått dispensasjon fra Kristiansand Brannvesen om å holde åpent. Vihar dessverre ikke flere undervisningsrom til disse elevene, og kan i dag ikke ha forsvarlig undervisning. Vi beklager dette, men håper på forståelse for avgjørelsen til skolen." står det på nettsidene til skolen

Dermed er barn fra første til tredje klasse sendt hjem fordi brannalarmen ikke fungerer.

Måtte koble ut brannalarmen

Rektor Arild Sæbø ble i natt kontaktet av politiet, fordi brannalarmen ringte på skolen.

— Vi har hatt problemer hele høsten med brannalarmen, og vi fikk relativt god kontroll på den, men den gikk igjen i natt. Politiet ringte og ba meg komme ned for å få den av, og etter hvert fant vi ut at den måtte kobles helt ut. Om morgenen undersøkte vi hva vi måtte gjøre for å få den i gang på nytt, og tok kontakt med de rette folkene, men arbeidet tok så lang tid at vi måtte sende elever hjem, sier Sæbø.

120 elever fra klasse 1A, 1C, 2A, 2C, 3A og 3B ble sendt hjem. Lærerne ringte foreldre og forklarte situasjonen.

— Vi ringte til alle foreldrene, og ba dem komme og hente elevene. Det fikk vi til, og det er veldig positivt at foreldrene tok dette med såpass godt humør og var så behjelpelige. Elevene tok dette veldig greit. Nå har vi fått hjelp fra firmaet som leverte alarmsentralen, og fått ryddet opp i gamle ledninger og slikt, sier rektoren.

Holder åpent fredag

Rundt klokken 13.00 fungerte brannalarmen igjen.

— Nå er alt i orden igjen, og vi håper at vi slipper å oppleve dette igjen. I morgen er siste dag før juleferien, og det er flott at alle elevene kan få med seg juleavslutningen, sier Sæbø.

SFO stengt

SFO holdt også stengt torsdag.

Andreas Storbukås er en av foreldrene som måtte hente hjem to barn fra skolen.

— De ringte plutselig fra skolen, og sa "nå må du komme å hente barna dine". Mer vet jeg ikke, sier han.

Forstår avgjørelsen

Fædrelandsvennen opplyser han om at det er brannalarmen som ikke fungerer, og at det er derfor barna hans er sendt hjem.

— Jeg er hjemme med et sykt tredje barn i dag, så det passet jo sånt sett fint. Men det er jo litt kjedelig å stenge skolen, sier Storbukås.

Forstår du avgjørelsen?

— Jada, det gjør jeg. Jeg fikk hjem to fornøyde små som likte å få fri fra skolen, sier han.