Noen måneder etter at Audun Myhre gikk fra jobben som generalsekretær i Sjømannskirken, er han tilbudt jobben som ny direktør i stiftelsen Arkivet.

— Et enstemmig styre i stiftelsen Arkivet mener Audun Myhre vil være en god leder for organisasjonen fremover, sier styrets nestleder, Harald Sødal, til Fædrelandsvennen.

Samlende leder

Myhre, som er fra Kristiansand, gikk fra stillingen som generalsekretær i Sjømannskirken i slutten av mars. Den offisielle versjonen er at det var ulike syn på hvordan kirken skulle ledes fremover.

— Jeg mener Myhre er en samlende person, sier Sødal.

- Også etter bråket i Sjømannskirken?

— Ja. Det ble stilt spørsmål om dette under tirsdagens styremøte. Svarene fra ansettelsesutvalget var klare og gode, sier Sødal.

Godt kjent

Stiftelsen Arkivet er et senter for historieformidling og fredsbygging. Nestlederen i styret mener organisasjonen nå kan få en leder som favner mange lag av folket.

— Han er kjent som fotballspiller, fotballeder og prest. Mange har et forhold til ham i forskjellige roller. Det mener jeg er bra, sier Sødal.

Ordknapp styreleder

Da Fædrelandsvennen fikk kontakt med Arkivets styreleder Dagrun Eriksen onsdag formiddag, var hun relativt knapp omkring årsaken til at Myhre er tilbudt jobben.

— Det jeg kan si er at han er tilbudt jobben. Jeg synes det blir galt å snakke om hvorfor han er tilbudt jobben før jeg har pratet med han selv, sier Eriksen.

Som styrelder har Dagrun Eriksen også ledet ansettelsesutvalget som innstilte Myhre til jobben som direktør ved stiftelsen Arkivet.

- Hvor tungt har uoverensstemmelsene i hans forrige jobb veid i deres vurderinger?

— Det har jeg ingen kommentar til nå. Vi kommer tilbake til dette når ansettelsen er på plass, rent formellt, sier Eriksen.

- Tipper jeg sier ja

Audun Myhre jobber i dag som vikar for sognepresten i Tokke i Telemark. Han ønsker ikke å si noe om jobben han er tilbudt før han har skrevet under på en formell arbeidsavtale.

— Jeg har fått et tilbud og jeg skal ha en prat med styreldeder Dagrun Eriksen i løpet av nær fremtid. Jeg vil tippe at jeg takker ja til jobben, sier Myhre.