KRISTIANSAND: – Vi er ute etter en enebolig eller leilighet som ligger sentralt i byen. Etter at vi tapte budrunden på Lund i desember, har vi ikke kommet over en bolig som passer til det formålet den skal tjene, forteller Jan Knudsen, som er prestegårdsinspektør i Ovf.

Han har kontor i Arendal og forvalter presteboligene fondet eier i Agder og Telemark bispedømme.

Ingen hast

Ifølge Knudsen er ambisjonen å ha en bolig klar for biskop Stein Reinertsen i løpet av et par måneder. Han røper at husjakten ble trappet opp i begynnelsen av desember da ny biskop ble ansatt.

– Vi ønsket å vente for å se hvem som ble den nye biskopen. Da kunne vi tilpasse huskjøpet i forhold til behov, og biskopen kunne selv være med på visninger. Nå følger vi med på finn.no og eiendomsmeglere er informert. Vi håper det snart dukker opp interessante objekter, sier Knudsen.

Taus om pris

Han vil ikke svare på hvilken pris Ovf har satt som tak for anskaffelse av ny bispebolig i Kristiansand. Den gamle bispeboligen i Baneheiveien ble solgt i mars i fjor. Prisantydningen var 5,1 millioner kroner. Boligen ble solgt for rett under fem.

– Prisnivået er høyt sentralt i Kristiansand. Å få noe til rundt fem millioner som er brukbart, er ikke lett. Hva vi er villige til å betale, vil bli vurdert når vi ser hva som tilbys i forhold til det vi er ute etter, er alt Knudsen vil si i forbindelse med hvor langt Ovf vil strekke seg.

Vanlig enebolig

Bispeboligen Ovf solgte i Baneheiveien, var en representasjonsbolig med bruttoareal over 350 kvadratmeter. Nå ser fondet etter en enebolig på omkring 180 kvadratmeter eller en leilighet som har noe mindre areal.

– Bispe— og presteboliger med rom for representasjon er litt på vei ut. De er uhensiktsmessige som privatbolig. I den nye bispeboligen tar vi høyde for hjemmekontor og en plass hvor det er mulig å ta imot besøk, sier Jan Knudsen.

Avventende biskop

På spørsmål om husjakten, svarer biskop Stein Reinertsen at han forholder seg til prosessen som pågår og avventer utfallet.

– Det er Ovf som kjøper bolig og setter rammene, og bispedømmet som bestemmer hvor i Kristiansand jeg skal bo, sier Reinertsen, som ønsker å komme på plass så fort som mulig.

– Fram til flytting blir det pendling fra Mandal og noe hjemmekontor. Kona pendler også. Hun jobber i Farsund og slutter i mars. Det passer bra om boligen er klar innen den tid, sier Reinertsen.