KRISTIANSAND: — Sosiale medier er et sterkt virkemiddel som vi må bruke på rett måte, sa Vest-Agder KrFs fylkesleder, Hans Fredrik Grøvan, da han talte til fylkespartiets årsmøte lørdag.

Grøvan er førstekandidat til stortingsvalget og avtroppende fylkesleder. Han sa det var bred enighet i fylkestyret om at det hadde skjedd feilsteg da Dagrun Eriksen ble vraket som førstekandidat.

Det gjelder blant annet hva partifeller hadde lagt ut på sosiale medier og hvordan partifeller hadde omtalt hverandre.

SAMLET PART: Vest-Agder KrFs toppkandidater, Hans Fredrik Grøvan og Torhild Bransdal, mener partiet har samlet seg om de politiske sakene etter en utfordrende nominasjonsstrid i høst. De er likevel enige i at det skal lages nye retningslinjer for hvordan partimedlemmer opptrer i nominasjonskampen. Foto: Tore André Baardsen

— Det er viktig hvordan vi omtaler hverandre. Det gjelder spesielt når det ikke dreier seg om politiske saker, men om prosesser som har konsekvenser for enkeltmennesker, sa Grøvan.

Ubevisst

Hans Fredrik Grøvan sier til Fædrelandsvennen at de ennå ikke har bestemt seg for noe opplegg rundt kursingen i bruk av sosiale medier.

— Hvordan har sosiale medier blitt brukt feil i KrF?

— Jeg vil ikke si at det har blitt brukt feil, men heller ubevisst. Det er lettere å skrive sterke meninger på Facebook, enn å si det direkte, sier Grøvan.

Han vil ikke gi enkelteksempler på det han mener har vært ubevisst bruk av sosiale medier.

— Men vi kan bli flinkere til å spre vårt budskap og være tydelige på hvilket budskap vi vil ut med, sier Grøvan.

Samling

Både Hans Fredrik Grøvan og generalsekretær Knut H. Jahr bad om samling i KrF for å klare en valgkamp der partiet håper på to kandidater til Stortinget.

— Nå må vi komme videre og ha fokus på politiske saker, sa Hans Fredrik Grøvan.

Generalsekretær Knut H. Jahr hadde samme budskap.

— Snakk om hvordan dere vil ha det, sett ord på det, men kom dere videre. Ikke dra dette ut i tid, men hopp heller ikke over det, sa Jahr.

Og la til:

— Det er viktig at hver enkelt går i seg selv og spør: Hva kunne jeg ha gjort annerledes? Og enda viktigere. Hva kan jeg gjøre annerledes framover?

Uten Dagrun

Fylkesårsmøtet ble holdt uten at Dagrun Eriksen var til stede. Hun hadde meldt avbud til møtet. Grøvan og Eriksen har ennå ikke møttes etter nominasjonen.

— Vi har ennå ikke hatt direkte kontakt. Men slik situasjonen er nå, jobber vi for å få en slik kontakt framover, sier Hans Fredrik Grøvan til Fædrelandsvennen.

Påtroppende fylkesleder, Torhild Bransdal, støttet Dagrun Eriksen under nominasjonen. Nå skal hun ut i valgkamp sammen med Grøvan.

- Hvordan skal dere samle partiet for å gjøre en god valgkamp?

— Jeg er uenig i premisset for spørsmålet ditt. Det jeg møter i fylkespartiet, er folk som er utrolig opptatt av å kjempe for politiske saker. Jeg hører veldig lite om personer. Og det laget har jeg utrolig lyst å være med på, sier Bransdal.

Hans Fredrik Grøvan er enig.

— Jeg har vært i mange lokallag, og det jeg opplever er at partiet står samlet. Vi går samlet inn i valgkampen for de sakene vi brenner for. Det er absolutt det inntrykket jeg har, sier Grøvan.

Vei og ekteskap

Hans Fredrik Grøvan kommer til å gå inn i valgkampen med tydelige KrF-saker. Han vil ha omkamp om ekteskapsloven, som han mener åpner for et samfunn der barn blir født uten å kjenne sin mor og sin far.

— Vi har fått et samfunn der barnas rett til en mor og far blir utfordret. Retten til å kjenne sin far og sin mor blir ofret på grunn av de voksnes behov, sa Hans Fredrik Grøvan da han talte til årsmøtet.

— Det å skaffe seg barn har blitt en rettighet og ikke en gave, sier Grøvan til Fædrelandsvennen.

Han kommer også til å kjempe for at E 39 blir bygd ut gjennom et eget utbyggingsselskap, for å få fart på utbyggingen.

— Foretaket må kunne stå for både utbygging og finansiering, og foretaket må på eget initiativ ta låneopptak. Og så må vi tenke litt nytt om hva som er samfunnsøkonomisk lønnsomt og ikke lønnsomt, sier Grøvan.

Han vil at det planlegges for fire felt, og at det bygges ut en møtefri E 39 der store deler er firefelts.