— AtØystein Djupedal har fjernet First House-logoen på Arendalsukasin hjemmeside og programavis, stiller jeg meg veldig undrende til. Jeg er meget skuffet. Djupedal har tatt denne beslutningensom et solospill. Jeg husker ikke eksakt når, men vi har kun registrert at logoen ble tatt vekk.Vi har ikke mottatt en formell henvendelse med begrunnelse om avgjørelsen av de styrende organene i Arendalsuka, sier Per Høiby, administrerende direktør i kommunikasjonsselskapet First House.

Hevder First House ikke ble informert

First House-logoen har prydet programheftet, nettsidene og diverse plakater under den politiske massemønstringen i Arendal de to siste årene. Til årets Arendalsuke, som starter mandag 11. august, er dette fjernet, skrev VG lørdag. Øystein Djupedal, som er leder og primus motor for arrangementet, tok ifølge VG avgjørelsen uten å informere de andre arrangørene.

Til Fædrelandsvennen, sier Djupedal derimot at beslutningen ble tatt i mars, og at Arendalsuka sin programkomite på det tidspunktet ble orientert. First House-logoen ble fjernet fra arrangementets hjemmeside like etter påske, i følge Djupedal.

Les også:

Per Høiby mener at First House ikke har vært informert om beslutningen om å fjerne firmaets logo.

— Vi har kunregistrertat det harskjedd. Jeg har ikke noe ønske om en offentlig diskusjon om dette, sier Høiby.

- Det finnes ingen avtale

Når Fædrelandsvennen konfronterer Øystein Djupedal med Høiby sin kritikk, står han fast på sine tidligere uttalelser.

— Det finnes ingen avtale eller forhold mellom First House og Arendalsuka. First House skal ikke informeres fordi det finnes ingen avtale, skriver Øystein Djupedal til Fædrelandsvennen på en tekstmelding lørdag kveld.

Øystein Djupedal uttalte første gang til Fædrelandsvennen at beslutningen ble tatt like etter påske i vår. I ettertid hevder han at tidspunktet var i mars.

— Rådets leder, og programkomite ble orientert i mars når beslutningen ble tatt, og er godtatt, skriver Djupedal på tekstmelding.

- Djupedal gav beskjed i ettertid

— Øystein Djupedal hevder at LeifMonsenfra First House, og andre har vært kjent med dette lenge.Hva er din kommentar til det, Høiby?

— Jeg ser at ordføreren i Arendal har sagt til VG at vi skal ha en gjennomgang av denne uenigheten senere i høst. Ordføreren mener at da Djupedal orienterte oss andre om at han hadde droppet logoen, var det for sent eventuelt å skulle gjøre om på det med tanke på årets arrangement. Det betyr at Djupedal gav beskjed etter at han valgte å droppe First House-logoen. Ergo er ikke beslutningen behandlet i de styrende organene, svarer Høiby.

Mener en avtalen har eksistert

At Øystein Djupedal benekter at det har eksistert en muntlig logoavtale mellom First House og Arendalsuka, reagerer Høiby på.

— Denne muntlige avtalen har definitivt eksistert. Det har jo også vært praktisert slik de foregående år, sier den administrerende direktøren.

Han hevder at First House ikke har noen økonomiske bindinger til Arendalsuka. Likevel bekrefter Høiby at firmaet har latt kommunikasjonsrådgiver Leif Monsen få anledning til å jobbe med arrangementet.

— Hvorfor skal da First Househa sin logo på Arendalsuka sitt materiell?

— Fordi helt siden Arendalsuka ble arrangert for første gang, ble det gjort en muntlig avtale. Denne avtalen gikk ut på atde tre respektive personene som utgjorde programkomiteen (Agderposten, fylkesmannsembetet,og First House)skulle være samarbeidspartnere. Og som en kompensasjon, i anførselstegn,fåhasine logoer i Arendalsukas materiell.Øystein Djupedal har, slik jeg vurderer det, tatt seg til retteved å få fjernet logoen helt på egenhånd, sier Høiby.

- Trist

Den administrerende direktøren forteller at First House vil ta en vurdering på hva de vil gjøre med saken fremover.

— Som idéhavertil Arendalsuka, synes jeg det er trist at Djupedalvelger å kjøre dette frem nå, like før arrangementet skal holdes. Det viktigste nå er at Arendalsuka får gjennomført de viktige arrangementene, og debattene som skal holdes, svarer Høiby.