ARENDAL: — Det er viktig at vi nå får satt en strek og går videre, sier fylkesordfører Bjørgulv Sverdrup Lund (H) i Aust-Agder. Han har samlet stortingsrepresentanter, ordførere og rådmenn fra de 15 kommunene i fylket og fylkeskommunen for en prat etter at det ble klart at Aust-Agder ikke mister fire kommuner til Vest-Agder. Som kjent er det ikke flertall på Stortinget for at Iveland, Evje og Hornnes, Birkenes og Lillesand skal få lov til å bytte fylke.

— Nå er det klart at vi er 15 kommuner i ett fylke, og jeg vil utfordre alle på at vi nå skværer opp, blir ferdige med denne saken og går videre, sier Sverdrup Lund, som legger til at han er ikke sikker på at det er noe stort behov for akkurat det siste.

— Men det er greit å runde av og parkere saken. Det blir viktig for meg at vi snakker om hvordan fylkeskommunen kan være en viktig bidragsyter i en slik prosess.

Sverdrup Lund mener det er noe behov for å rydde opp etter at det ble sendt en rekke brev fra kommuner øst og vest i fylket mot slutten av prosessen. - Dette er en fase i Aust-Agders historie, nå må vi gå videre sammen og skape ny historie, mener Sverdrup Lund.

Glad for møtet

En av de han møter i Ogge er Iveland-ordfører Gro Anita Mykjåland (Sp).

— Jeg er glad for at fylkesordføreren inviterer til dette møtet, sier Mykjåland, som mener det er en jobb å gjøre i forhold til å samle Aust-Agder.

— Avstemningen om sammenslåing av Agder-fylkene viser at Aust-Agder er et splittet fylke. Sju kommuner i vest sa tydelig ja, åtte i øst tydelig nei. Jeg håper møtet i Ogge kan være starten på at vi kan samle fylket på en bedre måte.

Det håper også Sverdrup Lund at møtet kan bidra til. Han har også bedt ordfører i Birkenes, Arild Windsland si noe om dette på møtet.

Kollektivtilbudet

Gro Anita Mykjåland mener Aust-Agder bør se til Vest-Agder og lære av samarbeidsavtalene fylket og den enkelte kommune inngår der.

— Det er viktig at vi har felles forventninger og vet hva vi kan bidra med på hver vår side. Det ville vært nyttig å sette seg ned og se på hva fylkeskommunene kan bidra med i forhold til Ivelands utfordringer.

En ting Mykjåland vil ta opp på møtet er kollektivtilbudet. Hun håper dette kan bli bedre enn i dag.

— Når Sverdrup Lund trommer sammen til møte håper jeg på resultater, sier Mykjåland.