LYNGDAL: — Selv om vi profilerer oss med "Handelsparken - for folk og fe", tør vi ikke slippe Lyngdalskua inn i senteret her, ler senterleder Kathrine Ubostad ved Handelsparken i Lyngdal.

Ku og rulleskøyte

Hun er kvinnen bak kuforbudet, som i all tydelighet er klistret opp like ved inngangspartiet. Sammen med røykeforbud, rulleskøyteforbud og kuforbud.

LYNGDALSKUA: Lyngdalskua har blitt stor merkevare for Lyngdal, og selv ved rulletrappa gresser den. Men originalen får foreløpig ikke slippe til på "gresset" inne i Handelsparken. Foto: Roar Greipsland

— Lyngdal er kjent som kubyen. Det ble i alle år spøkt med, men nå er lyngdølene stolt av det. Det gjelder bare å stikke fingeren i jorda, og spille på det folkelige og jordnære også, forklarer Kathrine.

Ingen kuvending

— Burde ikke kuer få adgang når dere spiller på en handelspark for folk og fe?

— Vi spiller på grafiske virkemidler med kua beitende på gress like ved rulletrappa her borte. Den ordentlige kua tok vi ingen sjanse med, for selv om Lyngdal er en seriøs plass er vel neppe kua helt stueren, mener senterlederen.

Traktorplass

Skiltingen med kuforbudet like ved inngangsdøra er behørig kommentert og fotografert av en rekke handlende. Ifølge Kathrine blir det snart et lite plaster på såret for eventuelle bønder som ville hatt kua med på handel.

— I det minste kan vi love at det snart kommer på plass egen parkeringsplass for traktorer. En eller to stykker.