Rapporten viser en nedgang i hotellrombelegg på 4 prosent, ned til totalt 54 prosent. Hotellrombelegg er antall rom som er solgt i prosent av antall tilgjengelige rom.

— Kapasitetsveksten i Kristiansand har vært formidabel det siste året. Det har vært rundt 15 % vekst i antall hotellværelser. I så måte er det positivt at rombelegget «bare» har falt med 4 % i første halvår, sier hotellanalytiker og - rådgiver Peter Wiederstrøm i en pressemelding.

Prisnedgang

Kristiansand har også hatt en nedgang i hotellrompriser på 4 prosent, ned til 805 kroner. Ifølge Wiederstrøm er Kristiansand den byen som har hatt størst vekst i antall solgte rom (+ 9,7), men har ikke klart å kompensere for de nye rommene som har blitt bygd.

— Faktisk er Kristiansand den byen som har hatt høyest vekst i antall solgte rom i første halvår. Men denne veksten var altså ikke stor nok til å «kompensere» for kapasitetsøkningen. Dermed falt belegget, sier han.

Dårligere juni

Sammenlignet med juni 2013 har årets junimåned vært dårligere.

-Utviklingen i juni måned isolert var negativ sammenlignet med juni 2013. Både priser og belegg falt med ca. 5 %, opplyser Peter Wiederstrøm i pressemeldingen.

Tallene kommer fra Benchmarking Alliance, og er bearbeidet og analysert av Horwath Consulting og Wiederstrøm Hotel Consulting.