Da hadde plan— og økonomiutvalget tirsdag brukt snaue to timer på å komme fram til et enstemmig vedtak om fremdriften til utbyggingen av potensielt 1500 boliger på heia - hvor de nå de er tydelige på at hovedatkomsten skal komme opp Erkleivvegen fra sentrum.

Følg Fædrelandsvennen Vennesla på Facebook

I forslaget, som rådmann Svein Skisland lanserte til slutt, heter det at Erkleivvegen velges som hovedatkomstvei fra sør.

Og videre:

— Før kommunedelplanen legges ut på høring, bes administrasjonen vurdere alternative atkomstveger sør i området med tilknytning til sentrum og fylkesveg 405. ## Lang debatt

Det var etter at politikerne hadde diskutert og kranglet - og tatt gruppemøte i korridorene underveis. Diskusjonen gikk særlig på om det var riktig å nevne Erkleivvegen spesielt.

Les også:

Spesielt KrF og Frp ville være tydelige på det, men Ap mente at det kunne tolkes som støtte til rådmannens opprinnelige forslag om å føre trafikken gjennom sentrum, og varaordfører Berit Kittelsen (Ap) ville derfor ikke være like tydelig.

Jeg er godt fornøyd med at tunnelen legges bort

Til slutt kunne hun likevel slutte seg til flertallet.

— Vi vil ha et enstemmig vedtak. Men det er samtidig helt klart at tidligere forslag om å la trafikken gå fra Erkleivvegen og gjennom sentrum ikke er med videre, sa hun.

I stedet skal altså administrasjonen utrede alternativer for å sende trafikken under eller over sentrum.

Tunnel vraket

For 150-millionerstunnelen fra Ålefjærveien er forkastet, og alternativet var å legge hele utbyggingen på is.

Men nye forslag om kulvert under sentrum gjorde Erkleivvegen aktuell igjen.

— Vi behandler ikke arealdelen i kommuneplanen før om fire år. Da mener jeg vi må se på hvordan vi kan få Erkleivvegen til å fungere, og administrasjonen må på gå sammen med utbyggerne og finne gode løsninger, sa Eivind Drivenes (Sp).

KrF tok også et kjapt gruppemøte i ganga for å bli helt enige. F.v. er ordfører Torhild Bransdal, Bjørn Haugan og Daniel Bakken. Foto: Henrik Ihme

— Vi vil ikke ha trafikken gjennom sentrum, men vi er villige til å tenke nytt. Her må administrasjonen ta de politiske signalene, og se på hvordan atkomsten kan løses på en god måte, sa Alexander Etsy Jensen (Frp).Diskusjonen handlet altså så om man burde nevne den omstridte Erkleivvegen.

— Nå sender vi dette til administrasjonen, og sier løsningen skal være i syd, men at de må finne alternativer. Når saken er tilbake hos oss, så må vi bestemme oss, sa Berit Kittelsen.

— Kan vi ikke kalle en spade for en spade. Vi må være presise å si at hovedveien nå er Erkleivvegen, repliserte Etsy Jensen.

— Vi må spisse dette. Også på grunn av alle de som bor langs veien, mente Daniel Bakken, før rådmannen til slutt kom med det endelige forslaget.

Fornøyd

De lokale utbyggerne Trond Reinertsen og Ole Kenneth Thomassen var til stede på møtet.

Les også:

— Jeg er godt fornøyd med at tunnelen legges bort, sier Reinertsen.

- Finnes det noen realistiske, alternative løsninger på Erkleivvegen?

— Det finnes ingen kostnadsberegninger ennå. Det vil vise om alternativene er realistiske.

Ole Kenneth Thommasen mener arbeidet nå ikke kan vente stort lenger.

— Det er mye fagfolk i administrasjonen, og politikerne burde lytte mer på dem. Politikerne må kjenne sin besøkelsestid.