34-åringen forklarte seg i Kristiansand tingrett onsdag etter at han hadde hørt forklaringen fra sin tidligere venn. Han ga raskt uttrykk for anger.

— Dette er vanskelig for meg. Jeg mente ikke det utfallet dette fikk. Jeg hadde aldri forestilt meg at noe slikt ville skjedd med denne dumme kniven jeg gikk og lekte og tullet med den kvelden, sa han.

- Drikke del av oppgjør

En krangel om betaling for drikkevarer var foranledningen for knivstikket. Tiltalte hevdet i retten at han tidligere hadde solgt medisiner til verten, og at han skulle få drikke på festen som del av oppgjøret. 30-åringen nektet i retten for at det var en slik avtale mellom dem.

Da verten konfronterte gjesten med den maglende betalingen for alkohol, ble 34-åringen sint.

— Jeg holdt denne kniven i hånden. Jeg vet ikke om han så den. Vi hadde en veldig opphetet diskusjon. Flere som var til stede ante at det kunne bli en veldig hissig krangel mellom oss to, sa han retten.

Han var sterkt påvirket av alkohol og piller på tidspunktet, og reagerte da verten la en hånd på skulderen hans.

— Jeg tror han når han sier at han la den armen kameratslig rundt halsen min. Men det var ikke slik jeg oppfattet det. Jeg slang ut en arm, men visste ikke at han hadde fått en livstruende skade av det, sa 34-åringen.

Han hevdet han ikke engang visste at han hadde stukket verten. Han slang bare ut hånden for å få en slutt på diskusjonen.

Han gikk så ut av offisersmessen, og på vei ut tok han med seg en flaske med rom, som han drakk på utsiden. Han oppfattet at andre ropte "politi", og bestemte seg for å vente til politiet kom.

Vil ikke navngi

Aktor, førstestatsadvokat Erik Erland Holmen, var opptatt av å vite hvor 34-åringen hadde fått den sammenleggbare kniven.

— Jeg fikk den av en annen festdeltaker, tidligere på dagen, samme dag, sa tiltalte.

Aktor presset på for at han skulle navngi denne festdeltakeren.

— Jeg vil ikke trekke andre inn i denne saken, sa tiltalte.

34-åringen erkjenner kun straffskyld for legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 229. Han er tiltalt for grov legemsbeskadigelse etter straffelovens paragraf 231. — Det som kreves for å bli domfelt etter den paragrafen er om tiltalte så det som mest sannsynlig da han stakk at skadene var livstruende, har forsvareren Arild Holden uttalt tidligere i retten onsdag.

- Ingen ting å frykte

30-åringen har uttalt at han frykter for å møte tiltalte på gaten. Derfor krevde han også besøksforbud etter at 34-åringen uventet ble løslatt.

— Han har ingenting å frykte, sa tiltalte etter sin forklaringen, og henvendte seg til sin tidligere kamerat.

Ønsket er at de møtes for skvære opp sammen med sine advokater.