ARENDAL: — Det stemmer at vi har bestemt oss for det. Arrangementet i Arendal i midten av juli i år er punktum for Norwegian Grand Prix for denne gang, sier daglig leder Svein Elgvin til Agderposten.

— Vi begynte å se på muligheten for å flytte på oss for tre uker siden. Vi testet ut ideen på tre store byer, alle sør for Trondheim, og vi har blitt tatt utrolig godt imot, sier Elgvin til avisen.

Manglende støtte

Elgvin sier de har bygd opp en god organisasjon, med en infrastruktur og en ledergruppe som er veldig bra. Men økonomien har det vært verre med.

— Vi har blitt reddet via akkord og gode samarbeidspartnere, og nå er vi uten gjeld til kreditorer og banker. Vi må allikevel erkjenne at byens og fylkets politikere, samt Visit Sørlandet, ikke har støttet oss når vi har søkt om det. Vi ser at vi i fremtiden er avhengig av støtte fra det offentlige for å få dette til å gå rundt, og det får vi ikke her nå, sier NGPs daglige leder.

Klarert med arrangørene

Ifølge Agderposten skrev Norwegian Grand Prix tidligere i år under på en treårskontrakt med arrangørene av Class 1-løpene. Denne kontrakten sikret NGP-ledelsen løp de tre neste årene.

— Vi har hatt dialog med Class 1-ledelsen om at vi ønsker å flytte på oss. Det viktige for dem er at de har folk de kan stole på når det kommer til å arrangere løp, og de vil ha oss med videre. Det er vi som bestemmer hvor løpet skal arrangeres, og det støtter de oss på, forteller Svein Elgvin.

Elgvin utelukker likevel ikke at arrangementet kan komme tilbake til Arendal en gang i fremtiden.