ARENDAL: En 21 år gammel mann fra Arendal er nå tiltalt for frihetsberøvelse og trusler, etter at han skal ha beordret og deltatt i kidnappingen av 24-åringen.

Det hele startet med at 24-åringen ble kjent med to jenter på fest en lørdag i begynnelsen av juni.

— De spurte om jeg ville være med å spille volleyball på søndagen. Det sa jeg ja til, sier 24-åringen til Fædrelandsvennen.

Advart mot trøbbel

Dagen etter møtte han en 21 år gammel mann som han kjenner litt fra tidligere. 21-åringen skal ha blitt svært opprørt da han fikk høre om volleyball-planene. Den ene av de to jentene skal være ekskjæresten til 21-åringen.

— Han sa at jeg skulle holde meg unna de to jentene. Hvis ikke ble det trøbbel, sier 24-åringen.

Arendal-mannen tok ikke særlig notis av trusselen og valgte å gjennomføre avtalen om å spille volleyball. Ved 20-tiden mandag kveld ble han oppringt av en kamerat, som fortalte at 21-åringen ville ha tak i ham.— Ett minutt senere ringte det på døra. Utenfor sto det to stykker som sa de var kommet for å hente meg. De sa jeg burde bli med, ellers kom 21-åringen til å komme selv, sier mannen, som da var hjemme hos var hos sine foreldre like utenfor Arendal sentrum.

— De banket meg først opp bak et tre, før jeg fikk beskjed om at jeg måtte være med til en leilighet for en alvorsprat, sier 24-åringen.

- Var jævlig redd

Han ble deretter plassert i et slags bagasjerom på en pickup og kjørt av gårde.

— Jeg lå bak på pickupen i en og en halv time. Etterpå ble jeg bundet fast med tau rundt armer og bein i en leilighet, hvor 21-åringen satt og ventet. Han kom med flere trusler og sa jeg skulle få enda flere problemer dersom jeg fortalte det til noen.

Ifølge tiltalen skal 21-åringen ha sparket og slått 24-åringen flere ganger.

— Jeg var jævlig redd. De hadde kniv og det sto et luftgevær i gangen. Jeg visste ikke hva som skulle skje og hadde ikke muligheten til å komme meg unna, sier 24-åringen.

Dagen etter hendelsen gikk han på jobb som vanlig. Først etter å ha snakket med familie og venner valgte han å anmelde saken.

— Jeg turte ikke å gjøre noe de første dagene. Alle jeg snakket med mente skulle anmelde det, så jeg gjorde det til slutt, sier han.

Truet igjen

Han tror 21-åringen fikk rede på at han kontaktet politiet, for tre dager etter kidnappingen ble han oppringt og truet på nytt.

— Jeg var da sammen med pappa og en politibetjent. Jeg satte telefonen på høyttaler, slik at de hørte truslene han kom med, sier 24-åringen.

I alt skal fire personer ha vært involvert i kidnappingen. Den ene har tilstått sin rolle og får saken avgjort som en tilståelsessak. Tiltalespørsmålet for de to som hentet 24-åringen er ennå ikke avgjort. Dersom de blir tiltalt vil de måtte møte i retten sammen med 21-åringen når rettssaken starter i Aust-Agder tingrett 13. september.

— Jeg er ganske nervøs for å være i samme sal som ham, men kommer til å fortelle hva som skjedde, sier 24-åringen.

Nekter straffskyld

21-åringen har i avhør nektet for å ha beordret eller deltatt i noen kidnapping.

— Han nekter enhver straffskyld, sier mannens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen.

— Hvordan forklarer han truslene han skal ha kommet med mens politiet hørte på?

— Jeg kan ikke gå inn på detaljer i forklaringen hans, men hans utgangspunkt er at den alvorligste delen av tiltalen ikke er riktig, sier Johnsen.