KRISTIANSAND: Kvelden 28.desember i fjor ble Hansen pågrepet av politiet i Kristiansand etter mistanke om truende adferd. Politiet mente 60-åringen trengte legetilsyn, og fikk ham sjekket av en lege ved legevakten i Kristiansand. Hansen ble så satt i arresten igjen, der han ble funnet død kort tid etterpå.

— Han var død i løpet av en halvtime fra han var på legevakten til han ble funnet i arresten. Det er for meg uforståelig at de ansvarlige ikke vurderte Bjørn til å være livstruende syk, sier mannens samboer, Sissel Leier, til VG.

— Det er helt forferdlig. Helt grusomt. Det har ikke gått opp for meg enda. Jeg sitter og venter på at han skal komme inn døra når som helst, sier Leier, til fvn.no.

Spesialenheten for politisaker etterforsker nå om politiet har gjort noe straffbart. En politibetjent har status som mistenkt i saken. Det er også åpnet tilsynssak mot legevakten av Helsetilsynet i Vest-Agder.

Hansen hadde epilepsi, noe som ifølge hans samboer var kjent for både politiet og legevakten. Mannen skal også tidligere samme dag ha fått utskrevet lykkepiler av sin lege.

— Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at han døde av en overdose lykkepiller, sier bistandsadvokat Olav Sylte, til VG.

Ifølge Sylte har Hansen selv opplyst at han hadde tatt mange tabletter, og at legevakten hadde gitt politiet klar beskjed om å passe ekstra på ham. Sylte mener at politiet burde sendt 60-åringen i retur til legen.

Spesialenheten for politisaker er ikke ferdige med sine undersøkelser. Det er heller ikke Helsetilsynet i Vest-Agder.