KRISTIANSAND: Mannen er tiltalt for gjentatte tilfeller av vold og mishandling, samt drapstrusler, mot sin samboer i løpet av en periode på et drøyt halvår. Det er Statsadvokatene i Agder som har tatt ut tiltalen.

Det mest alvorlige forholdet skjedde hjemme hos samboerparet i Mandal natt til onsdag 8. juli i fjor. Ifølge tiltalen slo mannen denne natten sin samboer i hodet gjentatte ganger med knyttet hånd og et balltre. Han tok også kvelertak på henne, før han løftet kvinnen opp i luften for deretter å slenge henne i bakken. Mannen skal også ha truet med å drepe henne og familien hennes.

Truet husverten

Som følge av den omfattende volden ble kvinnen innlagt på sykehus.

Da huseieren banket på døren til parets leilighet i forbindelse med hendelsen, truet 35-åringen med å drepe ham også. Deretter løp han etter husverten ut på en hovedvei med balltreet i hånden.

Tiltalen omfatter også fire andre voldstilfeller mot kvinnen. Da paret var på togreise i Drammen julen 2008, skal 35-åringen ha slått og sparket henne i togkupeen og på perrongen ved togstasjonen.

Kastet tv-apparet etter henne

To måneder senere oppsøkte kvinnen legevakten i Mandal med et brudd i venstre stortå. Bruddet skal hun ha pådratt seg to uker tidligere, da samboeren kastet en Maglite-lommelykt mot henne. Ved et annet tilfelle skal mannen også ha kastet et tv-apparat etter henne.

Det sjette forholdet mannen må svare for i retten skjedde i Furulunden i Mandal. Der skal mannen for et år siden slått og sparket samboeren etter å ha kastet henne i bakken.

Saken er berammet i Kristiansand tingrett til 21. april. Det er satt av to dager til hovedforhandlingen.