KRISTIANSAND: Dag Vige (V) fremmet et forslag om en prøveperiode der deler av Skippergata gjøres om til gågate for en begrenset periode. Gatestubben det er snakk om, er den mellom Kirkegata og nedkjørselen til parkering under Gyldengården.

— Vi går i kø i Markens gate. Det er så trangt. Vi trenger et butikkmiljø for fotgjengere utenfor Markens. Skippergata er en passende plass. En prøveperiode med gågate i Skippergata bør gjennomføres om mulig allerede denne sommeren, sa Vige til bystyret.

Venstres spontanforslag møtte både applaus og motstand.

— Jeg har stor sans for å utvide gågatetilbudet, men det gjør fremkommeligheten for biler i kvadraturen vanskeligere, sa ordfører Per Sigurd Sørensen. Han vendte tommelen ned for forslaget.

Rune Wilhelm Rasmussen, FrP, delte ordførerens bekymring for trafikken, men fremmet i stedet en løsning om gatetun Skippergata. Ideen om gatetun ble støtte av Arbeiderpartiets gruppeleder Aase Paulsen.

Hans Otto Lund (H) skjønte ikke problemet med mye kø i Markens gate.

— Er det et problem med mye kø i Markens? Det er jo slik vi vil ha det. Vi vil jo ha masse folk gående i hovedgata vår, sa Lund.

Frps Steinar Bergstøl Andersen var enda tydeligere i sin kritikk av forslaget.

— Mange næringsdrivende i byen føler seg motarbeidet av slike politikere som Dag Vige og Venstre. Jeg synes ikke Markens er kjedelig. Det er gøy å gå i kø. Det er gøy med mye folk der, sa Andersen.

Sju stemte for gågate, 46 i mot. Forslaget om gatetun falt også mot 19 stemmer.