KRISTIANSAND: – Jeg synes det hele er veldig ubehagelig, og liker ikke at mitt navn er trukket inn i denne saken, sier Brandsdal til fvn.no.

Netthandelen-gründerens navn dukket opp i etterforskningen av svindelsaken som har sitt utspring i Søgne og Kristiansand.

Ba om pris

Våren 2009 ble Brandsdal kontaktet av svindeltiltalte Steinar Gunvaldsen. Søgnemannen ba om pris på et stort parti med hundebur fra auksjonsbedriften.

– Jeg ble kontaktet via e-post, og vedkommende ba om et pristilbud på hundebur. Jeg spurte om hvilket selskap han representerte. Han fikk et tilbud av meg på en leveranse av en full konteiner med hundebur. I tillegg hadde vi et par samtaler, sa Brandsdal da han vitnet i retten.

Den første e-post-henvendelsen var undertegnet med «Med vennlig hilsen Peter Wrightwood».

– Kan jeg få pris på vedrørende hundebur dere selger? Hva med 1000 hundebur i måneden? spurte vedkommende, fortalte Brandsdal.

I den videre korrespondansen oppga avsenderen at han var Steinar Gunvaldsen. Den nå svindeltiltalte mannen opplyste overfor Brandsdal at han var i ferd med å starte nytt firma som skulle selge hundegårder.

Stusset på ordrestørrelsen

I retten fortalte Brandsdal at Netthandelen selger 13 kvadratmeter store hundebur produsert i Kina. Bedriften selger nesten utelukkende varer til private kunder og ikke andre selskaper.

– Men på grunn av den store ordren, så var det likevel interessant for oss. Jeg stusset samtidig på at han ba om så voldsomme mengder med hundebur. Netthandelen med en kundemasse på 800.000 medlemmer, selger omkring 1000 slike bur i måneden. Jeg tok det opp med en kollega, men vi var enige om at hvis de ønsket så mange bur, så skulle de få det, sa Brandsdal, som opplyste at han krevde forhåndsbetaling.

Brandsdal foreslo for Gunvaldsen å bestille 20 containere med 3600 hundebur. Etter det hørte han ikke mer fra søgnemannen.

– Kjenner ham ikke

Under sin forklaring i går sa Steinar Gunvaldsen at han kjente Einar Øgrey Brandsdal godt, og at de to hadde snakket business sammen.

– Jeg kjenner godt Øgrey fra Netthandelen. Han sier at de får opp mot 75 prosent rabatt hos sin fraktleverandør. Da tjener de også godt på frakten. Han mente det absolutt ville lønne seg for oss å håndtere fraktbestillingen på vegne av kunden, sa Gunvaldsen.

– Jeg kjenner overhodet ikke Gunvaldsen. Jeg har aldri møtt ham før, sier Brandsdal til fvn.no.

Han forteller at han også har vært i flere avhør hos politiet etter at svindelsaken dukket opp.