KRISTIANSAND: — Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal ordlegge meg, jeg var selv en av mopedistene da jeg var ung, forteller Høyre-politiker Axel Fjell, til fvn.no.

Det vakte stor debatt på fvn.no i går da operasjonsleder Per Kristian Klausen ved Agder politidistrikt gjorde et poeng ut av at Flekkerøy skilte seg markant ut i nattens politilogg. Han kritiserte foreldre for å ikke gjøre sitt for å stoppe mopedistenes hærverk natt til 17. mai.

Les også: - Det kan virke som om foreldrene tillater barna å lage kvalm

Den uttalelsen kom etter at operasjonssentralen hadde mottatt 100 klagemeldinger fra beboere på Flekkerøya om støy og hærverk fra mopedistene.

Axel Fjell anbefaler at voksne er tilstede når natt til 17. mai markeres på øya i framtiden. ARKIVFOTO Foto: Arkivfoto

Fjell er bosatt på Flekkerøy og har selv vært en del av den årelange tradisjonen om å vekke beboerne klokken fem natt til 17. mai.Han sier at det har vært tradisjon så lenge han kan huske å kjøre uten eksospotte grytidlig morgen 17. mai. Fjell mener imidlertid at det som skjer nå ikke har noe med den opprinnelige tradisjonen å gjøre.

— Hærverk

— Det er forskjell på det vi drev med som unge og dette som skjer nå. Dette er en tradisjon som har utviklet seg til hærverk, mener Høyre-politikeren.

- Hærverk tar jeg avstand fra - det kan man ikke akseptere. Ikke under noen omstendigheter, understreker han.

Hærverk: I løpet av 17. mai ble det satt fyr på bussbua. I tillegg ble det hevet sykler opp på taket. FOTO: Vegard Nekstad Foto: Vegard Nekstad

— Tidligere dro vi ut tidlig om morgenen i 5-tiden, for å vekke til 17. mai, forteller Fjell.

Nå starter ungdommene nærmere midnatt og gir gass hele natten mens enkelte av dem i tillegg spoler opp folks oppkjørsler, hager og bed. I tillegg ble det også avfyrt raketter og satt fyr på bussbua.

Bør ha voksne til stede

Ifølge Klausen var det 15-20 mopedister som stod bak gårsdagens hærverk. Han mener foreldre nå må ta tak, ettersom politiet ikke makter å gripe inn.

Også Fjell mener at det må tilsyn til for å roe forholdene.

— Jeg vil anbefale at voksne er til stede på slike dager. 1. mai var det voksne tilstede og gikk natteravn. Det viser seg i alle sammenhenger at der det er voksne til stede går alt roligere for seg, sier Fjell.