PÅ SLAGET: Også dette bildet fra grunnsteinsnedleggelsen til Hakkebakkeskogen ble tatt på slaget 12 i dag. Thorbjørn Egners sønn Bjørn Egner, adm. dir. i Dyreparken Per Arnstein Aamot og tidligere direktør Edvard Moseid (ikke avbildet) var tilstede. Foto: Hans Martin Sveindal
Det er 12.12.2012 og klokka er 12:12!!! En hoppende glad hilsen fra trykkeriet til dere alle! Foto: Birkeland Trykkeri
12.12.12 klokken 12:12 sitter man på tredje rad i Kristiansand Rådhus, på budsjettmøte. Foto: Atle Drøsdal
12.12.12 den 12.12.2012. Foto: Audun Abrahamsen.
En leser satt på fvn.no og leste at Justvik skole reddes. Hurra!! Foto: fvn.no leser
Koser meg med fyr i peisen. Foto: fvn.no leser
En leser har tok dette bildet klokken 12.12 den 12.12.2012. Foto: fvn.no leser
Jeg oppdaget kilometerstanden på vei til jobb i dag, bare minutter før den skiftet til 12.12.12, skriver fvn.no-leseren fra Kristiansand. Foto: Øystein Ruud
Feiret med pommes frites. Foto: Fvn.no-leser
SA "JA": Idag den 12.12.12 klokken 12:12 sa mamma og pappa "ja" til hverandre etter 21 år som kjærester og samboere. Bryllupet var helt privat (og hemmelig!). Det som også er litt spesielt med datoen er at bruden også har bursdag idag og blir 58 år, skriver fvn.no-leseren. Foto: fvn.no-leser
SKOGSTUR: Her er mitt bilde fra idag den 12.12. Eg var på skogstur i Tveit kl. 12.12 idag, skriver fvn.no-leseren. Foto: Fvn.no-leser

KRISTIANSAND: Det er to glade, men slitne foreldre som slipper Fædrelandsvennen inn for å hilse på den nyfødte på pasienthotellet.

Anne Kathrine Dønnestad (30) og Alexander Nyhus (31) fra Fidjeåsen ønsker ikke å være med på bildet, men viser gjerne fram lille Emilian.

På termin

Og den nyfødte kom presis på termindatoen — 12.12.12. — Vi har snakket om at han kunne komme på denne datoen når det var termindatoen. Det er jo veldig lett å huske, og en stilig dato. Jeg tror det var 12 minusgrader da vi kom hit i natt også, sier Alexander Nyhus.

— Men dette var langt fra planlagt altså. Det er jo bare rundt fem prosent som føder på termin, sier han.

Mor Anne Kathrine Dønnestad forteller at de var de eneste som var på fødeavdelingen så tidlig i natt, og at de kunne velge fritt mellom fødestuer.

— Det blir helt feil å si at det var planlagt. Men vi tenkte jo at det kunne bli på terminen, sier hun.

Kan komme flere

Etter at Emilian ble født i natt, kom det to barn til. Og foreløpig er barnet som ble født 05.40, det som er nærmest klokka 12 i dag. Men det ligger nå fem kvinner inne på føden, så det kan komme en som blir født nærmere det tidspunktet

Jordmor og assisterende avdelingsleder på fødeavdelingen, Tine Isaksen, sier at det er en litt spesiell dag på avdelingen i dag for de ansatte også.

— Vi har jo pratet om det, men vi har det såpass travelt nå at det er ikke vi er veldig opptatt av det nå, sier hun til Fædrelandsvennen.

12.12.12

Neste gang tallet både for dag, måned og år sammenfaller, er 1. januar i 2101. Altså om 89 år.

I dag oppfordret Fædrelandsvennen leserne om å sende inn bilder akkurat fra øyeblikket 12.12.12, klokka 12.12. Blant bildene, som kan sees øverst i saken, kom et bilde fra grunnsteinsnedleggingen til Hakkebakkeskogen i Dyreparken i Kristiansand, som ble foretatt i dag 12.12.2012 kl 12, på 100-årsdagen for Thorbjørn Egners fødsel.

Thorbjørn Egners sønn Bjørn Egner, samt administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot, og tidligere direktør Edvard Moseid deltok.