MANDAL: Straffesaken mot den 21 år gamle mandalitten er berammet til 16. januar i Kristiansand tingrett. Saken går over to dager.

Av tiltalen går det fram at avdøde ble knivstukket gjentatte ganger i brystet og buken. Han døde av blodtapet som oppsto.

Da den nå tiltalte mannen ble fremstilt for forlenget varetektsfengsling i Kristiansand tingrett for to og en halv uke siden, ba han om å bli løslatt. Dette kravet avviste retten, fordi det vil virke støtende på allmennhetens rettsfølelse om en person som er tiltalt for drap skal komme ut av fengsel.

"Retten har merket seg anførslene omkring foranledningen for drapet, men er enig med påtalemyndigheten at måten forholdet skjedde på – med en rekke mennesker til stede med tyngde taler for at løslatelse vil virke støtende. Det er tale om drap med kniv, hvor offeret ble påført en rekke knivstikk. Siktede har opplyst at han har til hensikt å oppholde seg i Mandal, noe som nødvendigvis vil medføre en konkret fare for å støte borti vitner, tilstedeværende ved hendelsen eller mulige etterlatte".

Det er konstituert førstestatsadvokat Dennis Danielsen som skal være aktor i saken. Den tiltalte forsvares av advokat Sveinung Søndervik Johnsen.