OSLO: De sto på hver sin side i fylkesoverføringssaken. Freddy de Ruiter har hele tiden vært klar på at de fire kommunene som ønsker å bytte fylke må få nei. Kari Henriksen har støttet søknaden. De Ruiter kunne smile bredest i Stortingets vandrehall etter at det ble klart at hans syn vant fram. Likevel ønsket han å være dempet etter seieren.

— En klok avgjørelse, samtidig vil jeg få fram at jeg har respekt for de som ønsket et annet utfall, sier de Ruiter. - Det er viktig at vi nå lever godt sammen og fortsetter det gode samarbeidet.

LES OGSÅ: Holmelid gikk mot egen gruppe

LES OGSÅ: Får ikke ikke bytte fylke

LES OGSÅ: Fryktet for Aust-Agders eksistens

Lillesand: Thomassen ikke overrasket

Birkenes: - De kunne sagt fra på forhånd

Iveland: - Det er klart vi er skuffet

Evje og Hornnes: - Nå er jeg veldig overrasket

Vest-Agder: - Kampen er over, i alle fall for denne valgperioden

De Ruiter er glad for at kommunalkomiteen respekterte folkeavstemningen i Aust-Agder som sa nei til ett Agder. - Hadde de fire fått ja ville ikke Aust-Agder vært bærekraftig som fylke og vi ville fått en dominoeffekt som hadde ødelagt fylket.

- Hva føler du nå, som det heter på sportsspråket?

— Jeg er fornøyd og glad, men jeg ønsker ikke å være hoverende. Jeg er selvsagt fornøyd med resultatet, men vil understreke at jeg er ikke opptatt av egen rolle oppe i dette.

- Vil du feire dette, blir den en øl i kveld?

— Ja, det blir kanskje en øl i kveld, sier de Ruiter og smiler bredt.

Kari Henriksen (Ap) på sin side innrømmer at hun er skuffet over at argumentene for en fylkesoverføring ikke vant fram. - Men jeg kan leve godt med det. Jeg hadde, som mange vet, foretrukket en fylkessammenslåing, men det fikk vi ikke til.

Henriksen legger nå vekt på at samarbeidet mellom de to fylkene i Agder må bli bedre og at forholdet til de fire kommuner som har søkt også må forbedres. Hun peker på at hun er glad for at hun på partiets gruppemøte fikk med et punkt i vedtaket om at også partiet må bruke ekstra ressurser på dette.