KRISTIANSAND: — Saken ble lagt på is i Politidirektoratet våren 2011, og det beklager jeg sterkt, sier Lindeberg som tror det må et regjeringsskifte til før en grenseregulering fra 27 til 11 tjenestesteder i Agder politidistrikt vil skje.

- Dette er politikk

— Jeg tviler at det skjer noe med dagens regjering. Dette er politikk, mener politimesteren.

1. februar 2011 ble forslaget til ny politistruktur i Agder oversendt Politidirektoratet. Med 11 nye tjenestesteder ville man oppnå en mer tidsriktig størrelse, økt fleksibilitet, bedre ressurs- og kompetanseutnyttelse.

Arbeidet med å se på hvordan Agder-politiet kunne bli bedre, startet allerede i 2008. Forslaget med 16 færre tjenestesteder ble lagt fram for ordførerne i Agder i august 2010. ## Bortgjemt i halvannet år

Nå ligger Prosjekt Agder i en skuff i direktoratet. Der har det ligget siden daværende politidirektør Ingelin Killengreen i et svarbrev til Lindeberg datert 28. mars 2011 skrev følgende:

— Regjeringen har besluttet å utarbeide en stortingsmelding om den videre utvikling av politi- og lensmannsetaten med utgangspunkt i blant annet arbeidet med den såkalte resultatreformen. Politidirektoratet er enig i politidistriktets behov for organisatoriske endringer.

Våren 2013

Ifølge Kirsten Lindeberg skulle stortingsmeldingen vært klar i høst. Den er utsatt.

— Det jeg vet er at en analyse av politiet er forutsatt å skulle legges fram for Stortinget våren 2013. Jeg har ikke kjennskap til om den vil ta for seg organiseringen innad i politidistriktene, men vi er mange politimestere som håper det og at politiet vil få fullmakt til å organisere sin egen virksomhet.