AGDER: Et flertall av nominasjonskomiteen i Vest-Agder KrF har innstilt Dagrun Eriksen på topp før stortingsvalget. Hans Fredrik Grøvan er ikke inne på listen i det hele tatt, noe han selv har reagert på.

— Jeg har sagt at jeg ville vurdere andre plasser, sa han etter at innstillingen var klar onsdag kveld.

Nå slår nominasjonskomiteens leder, Ivar Lindal, tilbake mot Grøvan. Han sier at Grøvan flere ganger har fått spørsmål om han var villig til å stå på andre plass etter Dagrun Eriksen.— Vi har ikke fått noe klart svar fra Grøvan. Svarene han har gitt har vært ulne og uklare, og vi har oppfattet det som nei, sier Ivar Lindal.

Han reagerer på at Hans Fredrik Grøvan nå sier han er skuffet.

— At han nå er skuffet, er takket være hans egne uklare svar, sier Lindal.

Nytt møte

Både Dagrun Eriksen og Hans Fredrik Grøvan har ifølge Lindal blitt spurt om de ville stå på andre plass med motkandidaten på første.

— Dagrun svarte at det ville hun ikke, men vi ikke noe klart svar fra Hans Fredrik Grøvan, sier Lindal.Han er klar til å kalle inn til et ekstraordinært møte i nominasjonskomiteen hvis Hans Fredrik Grøvan kan gi et tydelig svar.

— Hvis Hans Fredrik Grøvan kan si at han vil stå på andre plass, vil jeg kalle inn til ekstraordinært møte, sier Ivar Lindal.

Innstillingen fra komiteen fikk også Fædrelandsvennen politiske redaktør, Vidar Udjus, til å skrive at nominasjonskomiteen har oppført seg som "politiske yppersteprester" som ser bort fra medlemmenes klare ønske.

— Det er det over hodet ikke noe grunnlag for å si. Vi har tvert imot hatt et ønske om å ha Hans Fredrik Grøvan på lista og han har hatt tilbudet, men da må vi få et svar vi kan forholde oss til, sier Lindal.

Vil avvente

Hvem som skal toppe KrFs liste blir avgjort på nominasjonsmøtet 16. november. Hans Fredrik Grøvan har i utgangspunktet et flertall blant delegatene, men de fleste står likevel fritt til å stemme på hvem de vil.

Ifølge Lindal har Grøvan sagt at han vil se det an når han har fått spørsmål om han vil ha andre plass. Selv presiserer han:

— Det jeg har sagt både i media og til nominasjonskomiteen, er at hvis jeg blir innstilt på andre plass, så vil jeg vurdere det fram til nominasjonsmøtet har bestemt hvem som skal stå på første plass.Grøvan åpner dermed for at han med en andre plass kunne komme til å trekke seg på selve nominasjonsmøtet, etter at det ble klart hvem som kom på topp.

— Jeg vil følge diskusjonen fram til nominasjonsmøtet og på selve møtet før jeg bestemmer meg. Det er ikke helt uvanlig, sier Grøvan.

Han sier at han ikke kommer til å gi noe annet svar, selv om Lindal nå åpner for et nytt møte i nominasjonskomiteen.

— Jeg har ikke noe mer å tilføye enn det jeg allerede har sagt, sier Grøvan.

Fortsatt skuffet

Grøvan står fast på at han mener nominasjonskomiteen ikke har tatt nok hensyn til at et flertall av medlemmene ønsker han på topp. Det er også grunnen til at han ivrer så sterkt for førsteplassen.

— Jeg har hatt et sterkt tillitsvotum gjennom andre runde. Det har også motivert meg til å gjøre en god jobb for Vest-Agder og Sørlandet. Jeg er sterkt motivert for å yte 110 prosent.