TVEDESTRAND: Ifølge Tvedestrandsposten var eksplosjonen så kraftig at masse ble slynget opptil 500 meter fra sprengningsstedet, og smellet var så kraftfullt at det kunne høres helt til Tromøya i Arendal.

Hendelsen skjedde for omkring ett år siden.

— Skytebasen har ennå ikke svart på om han vil vedta forelegget. Gjør han det, er saken avgjort. Hvis ikke, vil sprengningsulykken bli vurdert på nytt hos oss, men høyst sannsynlig vil saken da ende i tingretten, sier politiadvokat Unni Guldberg til avisen.

Entreprenørselskapet Knut Haugsjå AS hadde jobben med å sprenge ut tomta på Solfjell. Forsikringsselskapet If har stipulert skadene som følge av steinsprut, til omkring én million kroner.

— Dette gjelder en uaktsom overtredelse ved sprengning i nærheten av bebyggelse, mennesker, dyr osv. I slike tilfeller gjelder en ekstra sikkerhetsregel, sier politiadvokaten.

Politiet har støttet seg til uttalelser fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som konkluderer med at entreprenøren har utvist grov uforstand.

Det ble ikke dekket til med tunge skytematter, men kun med en stor duk. Hele 11.000 kubikkmeter med fjell ble sprengt bort.

Ingen personer ble skadet som følge av uhellet, men flere eiendommer fikk betydelig skade.