KRISTIANSAND: — Det som skjer på Haiti er noe som rører alle. Jeg ble spurt om å være med på innsamlingen og takket ja. Vi har det utrolig godt her i Norge, så det å få lov til å hjelpe til med innsamlingen er veldig hyggelig.

Det sier Claus Eftevaag, tidligere Start-spiller.

Han er en av rundt 30 næringslivsledere, kjendiser og andre som Strømmestiftelsen har utfordret til å møte opp på Kick onsdag klokken 18.00. Der skal de ringe rundt til både privatpersoner og andre de kjenner, for å utfordre dem til å gi penger til Haiti.

- Alle kan bidra

  • Jeg kan bidra med å få flere til å bidra med midler. Alle kan bidra, både privatpersoner og bedrifter. Det er nå det er krise, sier Eftevaag.

Han sier at det som er bra med å hjelpe Strømmestiftelsen med innsamlingen, er at organisasjonen allerede er på plass på Haiti gjennom sine samarbeidspartnere i landet.

— De er allerede i landet og leverer hjelp. Det er bra å vite at hjelpen kommer frem, sier han.

Person i næringslivet med initiativ

Det var søndag at en person fra næringslivet ringte Strømmestiftelsen med ønske om å bidra med hjelp til Haiti. Ideen om et næringslivsstunt ble skapt etter et møte med stiftelsen søndag kveld.

— 30 personer skal bruke tre timer til å ringe rundt til bedrifter, næringslivstopper og privatpersoner for å be om støtte til Haiti. De bruker nettverket sitt til å gjøre et skikkelig stunt, forteller kommunikasjonssjef i Strømmestiftelsen Trond M. Backer.

Han mener det er bra at det kommer en direkte utfordring via telefon.

— Jeg tror mange kanskje lukker øynene for katastrofen, fordi det er for vondt å ta inn over seg. Nå har de mulighet til å bidra med sum, de blir med på en massiv dugnad som har et konkret mål.

Har fått inn 800.000 kroner

Tirsdag morgen hadde Strømmestiftelsen samlet inn 800.000 kroner til Haiti. Denne innsamlingen er uavhengig av næringslivsstuntet som starter på Kick onsdag.

— Jeg er fornøyd med det. Denne aksjonen startet mandag morgen, og nå tikker beløpene inn. Vi har jo et mål på tre millioner kroner for denne aksjonen også, sier Backer.

Samarbeidspartneren World relief er nå på Haiti, hvor de distribuerer mat, medisiner og tepper. Hjelpen distribueres gjennom kirkene på Haiti. Organisasjonen har jobbet med fattigdomsbekjempelse i landet i mange år.

— Umiddelbart etter katastrofen var organisasjonen i gang med hjelpearbeidet. Det er en stor og anerkjent organisasjon som nå er i aksjon, understreker Backer.

Forsyningene til organisasjonen kommer fra USA, enten med båt eller fly.

Aksjonens kontonummer: 6319.07.62000