KRISTIANSAND: Mannen ble stanset av tollere da han kom kjørende på E 18 ved Kristiansand dyrepark. I mannens svenskregistrerte Volkswagen Caddy fant de 24.000 sigaretter, 1320 liter øl og 123 liter brennevin.

I et rettslig avhør ved Kristiansand tingrett tirsdag erkjente 30-åringen smuglingen. Dermed ble han dømt samtidig.

— Han tilstod forholdet og fikk en tilståelsesdom. Han er nå overført fra politiarresten til fengselet, sier jourhavende politiadvokat Carl Henning Leknesund ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Måtte ha penger

Politiadvokaten hadde tirsdag kveld ikke fått oversendt dommen, og kan derfor ikke si noe om straffen.

— Vår påstand lød på 24 dagers fengsel, opplyser han.

Polakken har i avhør forklart at kjæresten i hjemlandet venter barn. Han behøvde penger, og skal ha gjort jobben for noen mot et pengebeløp.

— Det var et profittmotiv som lå bak. Hvis politiet har noe å gå på, blir saken etterforsket videre opp mot mottakerleddet, sier politiadvokaten.

Falske kjennemerker

Det var en patruljebil fra Tollvesenet som besluttet å stanse kjøretøyet. Patruljen skal ha fulgt etter 30-åringens bil i et par kilometer vestover på E 18. Da de kontrollerte den polske føreren, viste det seg at bilen var påsatt falske kjennemerker. Bilen og føreren ble tatt med til Tollvesenets kontrollhall på Hampa, og polakken ble overlevert til politiet.

Siden mannen tilstod forholdet, og det ikke gjensto undersøkelser for politiet å vente på i etterforskningen, kunne mannen dømmes allerede etter to dager.

— Når utlendinger er involvert i slike saker, er det vanlig å gjøre det slik, sier Leknesund.