LILLESAND: Lillesand og Birkenes Jeger— og fiskerforening har i flere år oppfordret til økt jakt på rovvilt i de to kommunene for å bedre småviltbestandene. En måte de har stimulert til dette på, er at de ved hjelp av lokale sponsorer har satt opp premie som kan vinnes av jegere som melder inn fangst av rev og mår innenfor de lovlige jakttidene og ved hjelp av tillate fangstmetoder.

Det forteller naturforvalter i Lillesand kommune, Ole Martin Aanonsen.

Dermed er nok ikke funnet av revene i container riktig så dramatisk som først fryktet.

I går fant renovatører flere døde rever i søppelsekker. Nå viser det seg altså at reveskrottene er dumpet av jegere som deltar i den årlige fangstkonkurransen jeger- og fiskerforeningen arrangerer.

Revene er veid etter at de er skutt under vanlig, og fullt tillatt, åte og lokkejakt, sier Aanonsen.

Taurestene rundt labbene og merkene stammer nok ikke fra snare eller revesaks, men rett og slett fra veiing av dyrene, da det utloves premier for tyngste dyr.

— Når det er sagt, er nok noen av dyrene dumpet på en liten gjennomtenkt måte, med tanke på at folk kan finne kadavrene i en slik tilstand som det nå er gjort, sier Aanonsen.

Han tror ikke det foreligger noe brudd på viltloven, men understreker at både forvaltningen og jeger- og fiskerforeningen ikke vil stå inne for denne måten å dumpe dyr på.