KRISTIANSAND: Det var lørdag ettermiddag av renholderen fra ISS Facility Service var i gang med arbeidet sitt på jernbanestasjonen. Et nøkkelknippe var helt midlertidig, i noen sekunder, plassert på renholdstralla. I et ubevoktet øyeblikk rappet en 41 år gammel mann hele nøkkelknippet og stakk. ISS trodde først at masternøkkelen til en rekke dører på jernbanestasjonen var på nøkkelknippet, og var forberedt på en låsutskiftning som kunne komme til å koste 60.000 kroner.

— Heldigvis var det ikke noe masternøkkel på knippet, sier Martin Nøvik hos ISS til fvn.no

Mandag fikk politiet tilgang til videoovervåkingsmaterialet fra jernbanen. Da politifolkene kikket på filmen, ble det kjapt konstatert at det var en «gammel kjenning» som rappet nøkkelknippet.

Tirsdag oppsøkte politiet mannen da han var på besøk hos en venninne. Der ble nøkkelknippet funnet. – Han vedgikk overfor politiet at det var han som rappet nøklene. Han kjente seg igjen på videoen, men fortalte samtidig at han bare hadde glimtvis hukommelse fra selve tyveriet, på grunn av ruspåvirkning, opplyser overbetjent Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

— Det er selvfølgelig uheldig når et slikt tyveri skjer, men jeg vil berømme politiet for en fantastisk innsats i å oppklare tyveriet og skaffe tilbake nøklene, sier Martin Nøvik i ISS.

TATT: Nøkkeltyven ble avslørt av disse overvåkningsbildene.