OSLO: Ifølge VG Nett mener aktor at kvinnen fra Lillesand bør dømmes til 6,5 års fengselsstraff, hvorav to av årene bør gjøres betinget. I tillegg bør hun få fradrag på 509 dager for tiden hun sonet i fengsel i Bolivia, mener han.

21-åringen har tidligere hevdet at hun ble lurt av tiltalte Madelaine Rodriguez, og trodde at hun skulle til Spania. Den forklaringen tror ikke aktor på.

— I denne saken har det vært snakk om geografikunnskaper, karakterer og oppvekst. Slik jeg oppfatter henne har hun vært en helt normal 18-åring, sa aktor Petter Mandt i Oslo tingrett, skriver VG.

Aktor halverer kokainmengden

Fvn.no har tirsdag ettermiddag vært i kontakt med Hallgeir Øygarden, far til den tiltalte lillesandskvinnen. Han er for tiden på jobbreise i Russland og har kun fått gjenfortalt deler av dagens avslutningsprosedyrer.

Han henviser til forsvarsadvokaten Carl Bore for ytterligere kommentarer.

— Det var som ventet. Det har ikke kommet frem noe nytt under rettssaken som vi ikke var kjent med før. Vi har forklart for retten at denne turen skiller seg betydelig fra de andre turene som har vært forsøkt gjennomført. Hun har ikke hatt noen kontakt med bakmenn, ikke ringt noen, ikke vært i festmiljøet. Hun er en bedehusjente, sier Bore til VG Nett.

Avisen skriver at aktor tirsdag ettermiddag la ned påstand om følgende straff for de andre fire tiltalte i saken:

  • 6,6 års fengsel for den antatte hovedmannen, en 26 år gammel mann fra Oslo

  • 7 år for en 21 år gammel mann

  • 6 år og 6 måneder for en 25 år gammel mann

  • 6 år og 6 måneder for en 23 år gammel kvinne

Madelaine Rodriguiez (25), Stina Brendemo Hagen (21) og en 25 år gammel mann er allerede dømt i saken i Bolivia.

Rettssaken dreier seg om smuglingsforsøk av kokain fra Bolivia til Norge i mai 2008.