KRISTIANSAND: Klokka er kvart over tolv og noen hundre parkgjester har benket seg foran løvenes dam i Dyreparken. I tårnet står dyrepasser Trond Tjomsland klar med hestebein og en ekstra overraskelse.

Det er nemlig ikke bare mennesker som liker is når det er varmt.

– Vi lager is med det løvene liker og det er ikke det samme som vi mennesker liker. I isen er det mye blod, vann og litt kjøttbiter av forskjellige dyr. Det kan være hestekjøtt i småbiter, elg, rådyr eller landbruksdyr. Rett og slett det vi har for hånden, sier dyrepasser Olav Åsland, til fvn.no.

Søndag fikk løvene en rund is med blod, vann og fett. Isvariantene er imidlertid mange, og dyrepasser Olav Åsland har en egen variant.

– Jeg pleier å lage pinneis. Da lar vi et ribbein stikke ut. Det er morsomt å se når løvene springer rundt med beinet i kjeften. Når det er varmt tror jeg løvene er glad i isen. De får jo belønning når isen smelter og de får tak i godbiten inni, sier Åsland.

Å la løvene få is er ikke noe nytt for parken. Også i fjor ble ting fryst ned for å gi de mektige dyrene en ekstra utfordring.