GRIMSTAD : Etter noen hektiske uker med mange spekulasjoner om hvor Thor Hushovd fortsetter sykkelkarrièren, ble det tirsdag klart at Hushovd skal kjøre for BMC de neste tre årene. Der blir han lagkamerat med årets Tour de France-vinner Cadel Evans.

Men Hushovd vil gjerne ha med seg flere stjerner til BMC.

I det siste har rykter om at den belgiske klassikerkongen Philippe Gilbert også er på vei til BMC versert, men Hushovd vet lite om hva som skjer.

– Jeg leser det som står på nettet. Han har vel en slags opsjonsavtale med Omega Pharma-Lotto når de slås sammen med Quick Step fra neste år, men jeg vet ikke hvordan det ligger an, sier Hushovd.

Men en ting vet han:

– Jeg har gjerne lyst til å sykle med Gilbert. Han er en god venn av meg og en god syklist, så det hadde vært bra det.

– Men dere blir vel også litt konkurrenter med tanke på at dere satser på mange av de samme rittene/etappene?

– Det er ikke så mange løp vi blir konkurrenter i. Litt, kanskje, men da får vi bytte på å vinne. Men hvis ting funker bra og man har system på ting og det blir styrt riktig, så blir det ikke noe problem. Vi har snakket om det i BMC og jeg har snakket med Cadel Evans om akkurat det, sier Hushovd.

– Er det en fordel at dere bare er to kanoner i BMC, du og Evans, og ikke en haug som i Garmin, med deg, Haussler og Farrar blant annet?

– Ja, det tror jeg. Har vi ryddige mål så skal vi klare det greit, sier Hushovd.

I tillegg til Gilbert ønsker Hushovd også at lagkompis og treningskompis i Garmin-Cervélo, Gabriel Rasch, også slår følge over til BMC. Det er ikke avklart hva som skjer rundt "Gabba", Hushovd forteller at BMC heller ikke er ferdige med sin komponering av sitt lag for neste sesong.