KRISTIANSAND: — Jeg hører suset og mishagsytringene som kommer når jeg setter ham inn, og jeg hørte det mot Mjøndalen. Det er en uting, og det er utrivelig og veldig negativt, sier Start- trener Mons Ivar Mjelde til Fædrelandsvennen.

Han snakker om Olufemi Oladapo. Nigerianeren kom til Start før sesongen 2009 og har spilt 55 kamper for Start. Men spilleren med fortid i Anderlecht (Belgia) og Boavista (Portugal) har aldri slått igjennom på Sørlandet.

Da nigerianeren kom inn for Espen Hoff fem minutter før slutt mot Mjøndalen hørtes tydelig buing blant flere hjemmesupportere. Nå vil trener Mjelde ha slutt på hetsen av sin midtbanespiller.

— Jeg har hørt folk kommentere at de går fra kampen dersom Oladapo kommer inn. Jeg har hørt negative ting om han fra sponsorer og presse. Som trener og sjef opplever jeg det som utrivelig. Jeg synes Oladapo har vært bedre på bortebane enn hjemmebane, og jeg tror det henger sammen med å føle trygghet. Det er ikke slik det skal være. Supportere av et lag skal støtte alle spillere som trekker på seg den gule drakten, sier Mjelde.

Ber supporterne støtte laget

Fædrelandsvennen var i kontakt med Olufemi Oladapo tirsdag, men han ønsket ikke si noe om Mjeldes observasjoner, eller hva han føler om støtten fra publlikum.

Agenten hans, Tom Poldner, sier at behandlingen han har fått aldri har vært tema mellom de to.

— Men dersom det er slik at han ikke føler støtte er det synd. Supporternes funksjon er å støtte klubben og spillerne, synes jeg.Tigerbergets leder, Jan Næss, synes behandlingen hjemmelagets supportere har gitt Oladapo til tider har vært ufin.

— Jeg synes ikke noe om behandlingen Oladapo får. Jeg hører jo buing fra sidene når han settes inn, selv om jeg ikke opplever det som veldig utbredt. Jeg hører også folk si ting om ham, og folk må få lov til å ha meninger om hans prestasjoner, men Start- supportere skal støtte de spillerne treneren tar ut, sier Næss.

Espen Hoff, spillernes talsmann i Start, har også opplevd mishagsytringer mot sin lagkamerat.

— Jeg registrerte ikke noe spesielt da vi byttet søndag, men jeg må innrømme at jeg har registrert det tidligere. Jeg synes det er uheldig. Spillerne fortjener støtte og respekt når de tar på seg Start- drakt. For egen del hadde jeg ikke hatt den store selvtilliten med den responsen. Det er ikke lett å være på topp hvis en ikke føler støtte, sier Hoff.

Er trolig ferdig etter sesongen

Mons Ivar Mjelde sier at situasjonen aldri har vært et tema mellom ham og Oladapo.

— Jeg har merket det og han har merket det. Men vi har ikke snakket om det. Jeg tror ikke han ønsker å ha noe fokus på det. Men det er slik at jeg må bruke de spillerne jeg mener er best. Han har vist på trening at han absolutt er god nok, og han har en del kvaliteter som er veldig bra for laget sier Mjelde, som mener publikum allerede har tatt standpunkt til Oladapos prestasjoner når han kommer inn på banen.

— Han hadde et veldig godt innhopp mot Bryne forrige søndag, og gjorde sakene sine bra nå. Jeg er redd man ikke klarer å se den jobben han gjør med en forutinntatt holdning. Det negative blir en sannhet når mange mener noe, og det blir en ond sirkel det blir vanskelig å komme ut av, sier Mjelde, som neppe kommer til å forlenge kontrakten med 23- åringen. Oladapos nåværende avtale med Start går ut etter denne sesongen.

— Det vil jeg ikke uttale meg om nå, sier Mjelde.