AGDER: Lokallagsleder i Marnardal Venstre, Shelley Veelo, har tatt initiativ til et fakkeltog i Mandal til støtte for ofrene og de pårørende etter massakren i Oslo.

– Jeg kontaktet folk i ulike partier, også ballet det på seg. Røde kors-huset blir med, politiet blir med, og ordføreren i Marnardal blir med. Tilbakemeldingene er at dette er veldig ønsket, og at det er veldig mange som sitter med et behov for å møte opp og vise støtte og medfølelse, sier Veelo.

Fakkeltoget starter med en appell fra Hanne Merete Nøding Ekeland i Mandal Ap søndag klokka 14 ved rådhuset i Mandal.

I en melding på Mandal kommune sine nettsider oppfordres alle politiske partier til å stille til solidaritets— og demonstrasjonstog.

Link til demostrasjonen på Facebook: Demostrasjonstog i Mandal

I Farsund starter demostrasjonen mandag klokken 19 ved Rederiet hotell. Initiativtaker er Farsund Ungdomsråd.

Link til demostrasjonen på Facebook: Demostrasjonstog i Farsund

I Arendal er det privatperson Paulina Jensen som står bak fakkeltoget. Folk oppfordres til å møte opp på Sam Eydes plass i Arendal søndag klokka 14. Link til demostrasjonen på Facebook: Demostrasjonstog i Arendal

I Kristiansand oppfordres folk til å møtes på Øvre Torg, mandag klokka 18. Link til demostrasjonen på Facebook: Demostrasjonstog i Kristiansand

I forbindelse med demonstrasjonstoget i Kristiansand vil domkirken holde åpent lengre enn vanlig. Røde Kors vil også være tilstede ved domkirken i forbindelse med fakkeltoget.

I Vennesla vil det likevel ikke bli holdt noen demostrasjon, da arrangørene heller ønsker å møte opp i Kristiansand, som skulle arrangeres samtidig.