ARENDAL: Ifølge Agderposten skal redaktør Olav Svaland ha vært i siste innspurt før deadline og skal ikke ha hatt tid til å ta saken mannen ville tipse ham om.

Det falt tipseren så tungt for brystet at han ringte både styremedlemmer og daglig leder i avisen for å få redaktøren avsatt.

Da dette ikke lyktes, ringte han redaktøren opp igjen.

– Ja, jeg var hissig da jeg ringte redaktøren, men jeg truet ham ikke, hevder den 69 år gamle innringeren.

For retten

Nå er det opp til politiet å avgjøre om ordene som skal ha falt under den påfølgende samtalen var så alvorlige at 69-åringen skal straffes for det.

Ifølge anmeldelsen skulle 69-åringen samle sammen flere menn og stikke redaktørens penn gjennom hjertet hans.

Etter samtalen ble politiet kontaktet. Kort tid senere sto en politipatrulje med fire politifolk og hamret på døren til den 69 år gamle frolendingen.

Glattcelle

Svaland hadde da rukket å anmelde saken. Da en politijurist samme kveld fikk se anmeldelsen, opplevde hun den som så alvorlig at mannen ble besluttet pågrepet hjemme på sin egen bopel.

69-åringen måtte tilbringe natten på glattcellen i Arendal.

– Jeg har bodd på mange dårlige hoteller her i verden, men dette var det verste. Godt at jeg nesten rakk bli 70 år før jeg fikk oppleve noe slikt, sier mannen til Agderposten.

69-åringen har blitt ilagt besøksforbud overfor redaktøren i et halvt år, fram til 29. september 2011. Redaktøren ønsket ikke å kommentere saken.