FARSUND: Tyveriet skjedde 24. februar for to år siden da den tiltalte 18-åringen tok seg inn gjennom en lite brukt inngangsdør på nordsiden av Farsund Misjonsmenighets kirke.

Inne i kirken ble det stjålet cirka 200 kroner i kontanter fra en kioskkasse, en trillekoffert og iskrem. Da politiet kom fram til kirken ble det sikret spor og blant tingene som ble tatt med tilbake til politistasjonen var ferske sigarettsneiper.

Søkte i Kripos-register

Søk på DNA-sporet viste at det stammet fra en mann, men noe mer var det ikke mulig å finne. DNA-registeret hos Kripos inneholdt ikke DNA fra gjerningsmannen og dermed ble saken liggende.

I forbindelse med en annen sak ble DNA fra gjerningsmannen registrert i desember 2010. Dermed fikk politiet i Farsund en ny ledetråd etter iskremtyven. 18-åringen har forklart at han ikke har tilhørighet til kirken og ikke har vært der i annen sammenheng.

Han erkjente i retten straffskyld, men sa at han ikke husket innbruddet. Han ble funnet skyldig for å stå bak innbruddet.

Viste finger til lensmannen

17. august i fjor var 18-åringen på vei til skolen. I Lyngdal stanset Hægebostad-lensmann Arnt Helge Dragland i et kryss for å la møtende trafikk passere.

Den tiltalte mannen var passasjer i en bil og viste fingeren til lensmannen, som satt i en uniformert politibil. Lensmannen kjørte etter 18-åringen og stoppet bilen. Der ba han om å få forklaring på oppførselen hans.

Til lensmannen sa 18-åringen: "jævla tulling, herregud, er det en dårlig dag for deg, satans tosk". Den tiltalte mannen ble dermed anmeldt for å ha forulempet lensmannen.

Tatt med narkotika

18-åringen, som tidligere er dømt for grovt ran og annen kriminalitet, ble også dømt for å ha kjøpt cirka 20 gram hasj på julaften i fjor. Tre dager senere oppbevarte han 16,78 gram hasj i lynlåsposer.

Han ble også dømt for bruk av hasj.

Lister tingrett satte straffen til fengsel i 15 dager, men straffen gjøres betinget. Holder mannen seg straffefri de to neste årene, så slipper han dermed å sone straffen.