EIGERSUND: Dårlige værforhold har gjort letingen etter de to mennene som søndag ble skylt på sjøen ved Stapnes i Eigersund svært vanskelig. Både tirsdag og onsdag var det for farlig å gjennomføre søk.

Også torsdag er letingen innstilt.

— Vi har ikke nubbesjanse til å lete i dag, slik det ser ut nå. Men vi drar igang igjen i morgen tidlig, sier politioverbetjent Jan Ove Lunde ved Egersund politistasjon til fvn.no.

— Dårlig vær til helgen

Torsdag formiddag satt han i planleggingsmøte sammen med representanter fra brannvesenet, Røde Kors og redningsskøyta "Peter Henry von Koss".

Fredag vil søkene foregå både på land og i sjøen.

— Det er meldt meget dårlig vær i helgen igjen, med 22 sekundmeter vind. Fredag blir det 2-3 sekundmeter vind med fine forhold. Derfor starter vi med en gang det blir lyst, sier Lunde.

Reddet seg i land

Daniel Henriksbø og Mats Bjarg var ved sjøen søndag ettermiddag for å sikre seg bilder til filmen "Skumringslandet" da de ble tatt av en bølge. Fotografen Henning Høifødt klarte å redde seg i land. Det ble etter kort tid satt i gang redningsaksjon etter de to savnede, men uværet gjorde dette arbeidet nærmest umulig.

Mandag søkte frivillige over en strekning på fem kilometer langs strandlinjen, uten at dette ga resultat.