Jan Andersens båt lå like til siden for de tre utbrente båtene. Foto: Tarald Reinholt Aas
Vågsbygdpolitiet ser over skadene. Foto: Tarald Reinholt Aas

KRISTIANSAND: Lørdag formiddag luktet det fortsatt skarpt av brent plast i båtopplaget i Auglandsbukta. Brannen på Jaktodden-sida av bukta ble meldt til politiet klokken 00.37 natt til i dag. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll over brannen. Tre båter ble mer eller mindre utbrent. Ytterligere to båter fikk brent bort presenninger og svi-skader på siden.

Samtlige båter er i plast, og i størrelsen 27 til 30 fot. Båtene med størst skader er en Skarpnes, en Scand Baltic og en Elwaro, alle forholdsvis nye.

Uviss årsak

Politiet satte opp sperretape etter brannen. Innsatsleder Øyvind Hægeland kom sammen med en kollega til stedet litt før klokken 11 på lørdag.

— Brannen kan ha hatt mange årsaker. Det ser ikke ut til at strømmen var koblet til på noen av båtene. Strømskapet var låst , sier han til fvn.no.

Han fortalte at politiet vil foreta tekniske undersøkelser på stedet. Det skjer over helgen.

- Mye styr

Jan Andersen vurderte samme formiddag skadene på sin 27 fots Inlander. Båten ved siden av var nær nedbrent, og atskilt med sperretape.

— Det er brannskader langs hele siden. Selve skroget ser uskadd ut, konstaterer han.

Brannen fikk han vite om i morgentimene.

— Det var ikke noe særlig å komme hit. Det blir mye ekstra styr av dette, tilføyer han.

Som noe av det første, må han legge ny presenning over farkosten.

Har advart før

Hans Richard Gundersen bor i åsen over båtopplaget. Da plastbåtene brant i natt, tok vinden med seg illeluktende røyk og gnister inn over bebyggelsen.

— Vi ble anbefalt av poliitet å holde vinduer og dører stengt, sier han.

Han er glad slukkingen gikk raskt. For brannen kunne fort utviklet seg til noe mye verre, mener Gundersen.

— To ganger har vi skrevet brev til kommunen, der vi ønsker båtopplaget bort. Det siste brevet med underskrifter sendte vi for et halvt år siden, sier Gundersen, og beklager at ingen ting har skjedd.