Oslo: — Hun der, hun var kjæresten min, sier Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og peker på ei gulkledd ung jente som står ved siden av ham under fremvisningen av Bukkene Bruse på barneskolen.

BARNESKOLEN: Line Vennesland (til venstre) og Kjell Ingolf Ropstad (nummer to fra høyre) har gått i samme klasse ti år. Her er de med i Bukkene Bruse på en skoleavslutning på barneskolen. F.v. Line Vennesland, Siri Moi, Bodil Bransdal, Kjell Ingolf Ropstad og Siren Bransdal. FOTO: PRIVAT

— Men alle var jo forelska i deg, Kjell. Du var jo den eneste gutten i klassen, svarer Line Vennesland (Ap).

De ser på hverandre og bryter ut i latter over de gamle bildene fra skolen. Men denne uka sitter barndomsvennene sammen på Stortinget. Det vil si at to av fem fra barneskoleklassen er på Stortinget.

Kongen

Line Vennesland er vikar for Freddy de Ruiter, og har gledet seg stort til fem dager i Oslo.

”Det høres så mektig ut. Som om det er der alt det store skjer. Der de store menneskene jobber. Og der de store avgjørelsene tas. Så skal jeg inn der da. Og leke med de store” skrev hun på nettstedet moisund.com forrige uke. Tittelen på innlegget hennes var ”Kanskje kommer kongen”.

På bloggen sin fra første dag på Stortinget skriver hun entusiastisk om hvor stort det var for henne at stortingspresident Dag Terje Andersen blunket til henne og at Jonas Gahr Støre satt i salen.

”Store personer for meg som er nerd. Midt over gulvet satt Martin Kolberg. Min store helt. Nå er vi begge bare 2 av 169. Weird. For meg er dette rart da” skriver hun.

— Hvordan har dagen vært, Line?

— Det har vært hektisk, masse inntrykk. Det var stort å sette seg i salen og det blir veldig spennende å få være med på voteringer.

— Du må glede deg til å gå på talerstolen. Da kan du bare løfte hodet, så ser du slottet gjennom vinduet, sier Kjell Ingolf.

— Ser du slottet? Oi. Jeg må komme meg på talerstolen, sier Line.

Lekte butikk

De har vokst opp i samme gate og lekt sammen siden de var gamle nok til å leke.

— Vi lekte mye butikk, og alle i gata var med og lekte. Det har nok påvirket oss mye, Kjell, at begge er opptatt av at alle skal med, sier Line før hun tar seg i det.

— Jaja, jeg vet du ikke er enig i slagordet. Men du er enig i prinsippet, sier hun.

Ropstad og Vennesland har gått ti år sammen på skolen, og byttet på å være tillitsvalgt. I ungdommens kommunestyre var de ordfører og varaordfører. De har senere sittet sammen i kommunestyret i Evje og Hornnes.

— Hvilke råd har du til henne, Kjell Ingolf?

— Det beste er å bare være seg selv. Være hyggelig og følge godt med. Det er også viktig å lytte til andre, for det er så mange flinke folk her, sier Ropstad.