KRISTIANSAND: De fire partienes ledere er nettopp ferdig med et halvannen times langt møte hvor de har diskutert flere saker. En av sakene var om de skulle endre på budsjettet, etter den massive kritikken de siste dagene.

Det har vært et kraftig press for å hindre kuttene til skatehallen på Lund, og det har vært et enda sterkere press for å hindre kuttene i turnéstøtten til Sørf. Men de fire partienes ledere vil ikke la seg bevege.

— Vi har en helhet. Begynner man å endre på den, kan mye skje. Derfor endrer vi ingenting. Vi står på det budsjettet som vi fire partiene er enige om. Det er et godt budsjett, sier Høyres gruppeleder Hans Otto Lund.

Flere hadde tro på at noe ville skje i dag. Ordfører Arvid Grundekjøn begynte dagen med et møte med Mike Troxel, primus motor for Skatehallen på Lund. Ordføreren fortsatte så med et møte med daglig leder Kjetil Nordhus i Sørf. På de møtene fikk han klar melding om kutt-forslagebne som er fremmet, men det var ikke nok til å bevege koalisjonen.— Vi står last og brast ved det budsjettet fire partier ble enige om. Vi er en koalisjon og snakker med en stemme. Helheten i budsjettet er satsing på omsorg, frivillighet og ansvarlighet. Ting kunne sikkert vært annereldes, men vi rokker ikke med helheten nå, sier Lund.

Ordføreren har ikke svart på telefon. Det har heller ikke varaordfører Jørgen Kristiansen (KrF), men Frps Tor Utsogn sier dette:

— På mandagsmøtet mellom koalisjonspartnere diskuterer vi fritt. Men det blir ingen endringer i kommunebudsjettet. Vi står på det kommunebudsjettet vi har foreslått og fremmet sammen.

Helt siste ord er likevel ikke sagt. Det kan bli bråk på Høyres gruppemøte i kveld klokken 19.00 på rådhuset. Før helgen gikk kulturstyrets leder, Høyres Randi Haukom, ut og sa at hun ønsket å prioritere turnéstøtte til Sørf. I Fædrelandsvennen lørdag gikk tidligere kulturstyremedlem og Cultiva-styremedlem for Høyre, Ellen Skeie Hansen, i rette med eget partis nye kulturpolitikk.

De to kvinnene har tydeligvis ikke nådd fram med sine synspunkter til den politiske ledelsen i Kristiansand. På gruppemøtet i kveld møter Høyres medlemmer. Etter der vi forstår foregår det en mobilisering fram mot Høyres gruppemøte.

En kilde sier: - Vi har formannskapsmodell i Kristiansand. Vi kan få gjennom Høyres politikk på andre måter enn at vi i alle saker inngår enighet i koalisjonen.