KOMMENDE STJERNE? Eivind Trydal Rysstad (3) hadde lyst til utpå banen han også. Foto: Johs. Bjørkeli
BALANSEKUNST: Helene Sørlie (20) viser hvorfor hun er en av Norges beste trialkjørere. Sølv og bronse i NM og sjuendeplass i VM lag. Foto: Johs. Bjørkeli
REKTOR PÅ KANTEN: Rektor ved Setesdal Folkehøgskule, Lene Dyrkorn (29) fikk Kongepokalen under NM i trial i september. Her viser hun hvorfor. Foto: Johs bj rkeli
LAGET: Setesdal Folkehøgskule har linjer både for cross og trial. Her er trial-laget som viste seg fram under Kulturveka i Valle tirsdag. Fra venstre Lars Andre Øvrevoll, Daniel Berntsen, Lene Dyrkorn (rektor), Helene Sørlie, Ole Christian Hove, Camilla L. Fossum, Stian Antonsen, Terje Glomset. Foto: Johs bj rkeli

VALLE : — Jeg ble nummer 24 i VM. Men i lagkjøringen, sammen med rektor på skolen vår, Lene Dyrkorn, ble vi nummer sju. 20 år gamle Helene Sørlie smiler fornøyd under hjelmen. Hun har akkurat kjørt og hoppet over en bil, jumpet motorsykkelen opp en haug med gamle trepaller, holdt balansen på ett hjul og gjort alt det andre som en av landets beste trialkjørere må beherske for å få sølv og bronse i NM.

Fersk kongepokalvinner

Det var tirsdag kveld Setesdal Folkehøgskule ga sitt bidrag til Kulturveka i Valle. Skolen har linjer med trial- og crosskjøring. Rektor Lene Dyrkorn (29) er fersk kongepokalvinner av året med fire NM og fem Nordiske mesterskap i trial på merittlisten.

Gjenklang fra fjellene

Det var svært mange av bygdas unge blant publikum denne høstkvelden. Brølene fra motorsyklene ga gjenklang fra de bratte bergveggene noen få hundre meter fra skoleområdet i Valle. Beundrende blikk fulgte kjørerne i alderen 16 til 22 år.

Trial er ikke først og fremst fart, men å ta seg fram over de utroligste hinder, uten å miste balansen. Men klart det er gøy å gjøre mange av øvelsene i rasende fart så eksosrøyken tåkelegger banen også. Og selvsagt fikk publikum oppleve det.

Stine Sofies Stiftelse

Høstkveldene er råkalde. Dette lokket mange av de frammøtte til bordet ved siden av trialbanen. Der steg røyken til værs. Men her duftet det bakverk, ikke uforbrent MC-drivstoff. Folkehøgskulelevene viste ikke bare fram sin kultur. De solgte vafler til inntekt for Stine Sofies Stiftelse også.

— Kjempemoro med et slikt arrangement. Det viser bredden i kulturlivet i Valle, konstaterte primus motor for Kulturveka i Valle, Leif Kvinlog, før han hastet en snartur til Kristiansand for å plukke opp bluesgitaristen Knut Reiersrud.