KRISTIANSAND: — Hvorfor arrangerer dere svømmekurs i høstferien?

— Den ene grunnen er at vi ønsker å gi barna i klubben et ekstra tilbud. Det andre er at det er sosialt. Samtidig har vi sagt ja til kurs i samarbeid med Gjensidigestiftelsen og har derfor hatt tilbud om gratiskurs i høstferien for barn i alderen 6-10 år.

Trygghet i vann

— Hvorfor er det viktig om barn kan svømme eller ikke?

— Kristiansand har mange strender. Barn skal føle seg trygge og ha glede av å være i vann. Det viser seg at svømmeferdighetene blant barn ikke er så bra. Det kommunale tilbudet har også vært redusert de siste årene. Gimlebadet er midlertidig, men vi venter på Aquarama. Det blir et løft.

Oppvokst i miljøet

— Hvor lenge har du vært i svømmemiljøet?

— Jeg er vokst opp i Varodd svømmeklubb, der min mor og far var aktive. Jeg er gammel svømmer selv. Crawl og bryst var mine øvelser, men jeg sluttet for tidlig for de store meritter. Men min søster var på landslaget og er senere blitt Masters-svømmer i verdensklasse. På 90-tallet hadde jeg en periode som instruktør, mens de siste åtte årene har jeg vært trenerkoordinator. Kona mi er også instruktør og begge døtrene mine på 13 og 18 år svømmer.

— Andre interesser?

— Siden 80-tallet har jeg holdt på med vindsurfing og bølgesurfing. De siste ti år har jeg også drevet med fjellklatring.

— Noe mer?

— All type fiske. Nesten alle mine interesser har med vann å gjøre. Folk som er redd for vann, holder seg unna. Jeg har tilbrakt nesten hver dag ved vann.

Parkvesenet

— Men ikke i yrkeslivet?

— Jeg er arbeidsleder i parkvesenet, der jeg og en annen har ansvar for en gjeng på 12 som er på tiltak fra Nav. Vi har base på Oddernes kirkegård.

— Hvor lenge har du holdt på med det?

— Jeg har jobbet på den kirkegården tidligere også, i 12-13 år. Min far var kirkegårdsforstander der, før parkvesenet tok over. Deretter hadde jeg eget firma som steinhogger i noen år, er utdannet steinhogger.

— Steinhogger, det krever god fysikk?

— Ja, svømming og surfing er idretter som har hjulpet.

— Din største svømmeopplevelse?

— Det gøyeste er den økende interessen i klubben. I 2006 var det tre konkurransesvømmere, mens det i dag er 61!