— Jeg mener vi har det høyeste toppnivået av alle lag i divisjonen – og denne gang har vi sterkt nok lag til å rykke opp, sier Joey Hardarson.

Islendingen kom til Fløy fra Start sommeren 2008. Nå kan 36-åringen gjøre det ingen andre har gjort før han, nemlig lede klubben til spill i landets nest øverste divisjon. Da må Vard Haugesund aller helst slås lørdag, slik at klubben sniker seg forbi på tabellen og overtar førersetet i 2. divisjon avdeling 3. I tillegg må de sørge for å holde haugesunderne bak seg i de påfølgende tre siste kampene.

Ber de rutinerte gå foran

VÅT DRØM: Joey Hardarson og resten av Fløy-laget forberedte seg i mildt sagt vått og guffent vær på Flekkerøy til lørdagens storkamp i Haugesund. tidligere denne uka. Foto: Kjartan Bjelland

— Vi må ha en innsats som vi aldri har sett før, og så må vi ha entusiasme og spilleglede, sier Hardarson på typisk fotballtrenersk vis.- Men det er ingen tvil om at de av spillerne våre som har vært med lenge og som har erfaring fra spill på høyt nivå, må vise de unge spillerne hvordan man oppfører seg i slike kamper. De må brette opp ermene og gå foran, sier Fløy-treneren.

— Klubben er ikke avhengig av opprykk, men nå har vi sjansen igjen. Det er opp til oss selv, og det er klart det er gøy. Vi er en utrolig tent gjeng som har lave skuldrer og er mer enn gode nok til å vinne. Det er lettere å gå til en så viktig kamp med lave skuldre så lenge det er på bortebane. Vi skal gå på banen og ha det dritgøy, sier Yngve Martinsen, som sammen med Bjarte Richardsen og Lars Christian Thorsen. De er de enste som også var i stallen da FK Haugesund sikret 1-1 på Flekkerøy foran 3124 tilskuere og rykket opp i 2005. ## - Dette skal vi klare

— Det er slike kamper man ønsker å spille, og vi gleder oss. Jeg har hørt snakk om denne kampen i 2005, så det er klart vi ønsker å klare det nå. Det er ikke meg i mot å avgjøre på overtid, sier den danske storscoreren Christian Andreasen, som har notert 18 mål til nå i år. Kun Vindbjarts Øyvind Gausdal (19 mål) har flere.

— Det er Vard som har presset på seg, det er de som spiller på hjemmebane. Vi skal spille smart og "inte bjuda på", og så skal vi med rutine og erfaring gå foran og ta tak. Dette skal vi klare, sier Conny Månsson og smiler lurt.

Norges Fotballforbund var for et par år siden på befaring på anlegget på Flekkerøy med tanke på mulig spill i 1. divisjon. Terje Marcussen, sportslig leder i klubben, sier de trolig får dispensasjon til å spille på egen bane første året hvis de rykker opp, så må det utbedringer til.

— Vi må ansette en daglig leder, trolig en markedssjef, kanskje en sportslig leder, en trener. Det er noen krav fra NFF som vi må innfri, men så får vi mellom en og to millioner kroner i støtte for å gjøre de ansettelsene. Men vi må styrkes administrativt. Og så må vi få med stammen fra dette laget videre, og få inn noen forsterkninger, maks fem nye spillere, som må heve nivået. Om de kommer fra Nigeria, Aust-Agder eller Vest-Agder er sekundært, sier Marcussen.

Må skifte dekket på sikt

— Hva med anlegget her ute?

— Garderobene er litt små, men vi kan slå to sammen, så får de to. Pressen kan nok sitte greit i den speakerbua vi har satt opp, og så er det mindre justeringer som må til. Og så må vi gjøre noe med dekket vårt. Der må vi få til et spleiselag mellom klubben, sponsorene og kommunen, sier Marcussen, som har vært i klubben i 17 år.

— Men med den kompetansen vi sitter på så skal vi klare å sette sammen noe som blir slagkraftig også i 1. divisjon.

— Det vil bli en stor overgang for hele klubben om vi skulle klare dette, vi er ikke mange i verken trenerteam eller støtteapparat. Men det er fortsatt et stykke igjen til vi kan begynne å snakke om dette, synes jeg. Jeg har ikke tenkt på verken forsterkninger eller hvordan klubben skal organiseres ennå, sier trener Joey Hardarson.