KRISTIANSAND: Politiet fikk klokka 21.19 onsdag kveld melding om at det skulle ha vært avfyrt to skudd inne i en boligblokk på Slettheia. Det skal også ha blitt truet med et håndvåpen.

Meldingen til politiet utløste en væpnet politiaksjon hvor flere patruljer var involvert.

— På bakgrunn av den informasjon vi fikk på stedet orienterte politiet seg i retning av Voiebyen. Vi fikk kontakt med en aktuell bil i Kjos, og politiet endte til slutt på en adresse i Voiebyen, sier etterforskningsleder Kjell Erik Eriksen ved Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen.

Stakk fra politiet

— Det ble gjort anrop fra politiets side på utsiden at et hus. Tre personer kom etter hvert ut, satte seg i to biler og stakk. Det ble en kontrollert etterfølgelse av bilene. En bil ble til stoppet en time senere. En 27 år gammel mann ble da pågrepet.

En av fluktbilene fortsatte. Politiet fant igjen denne bilen på den opprinnelige adressen i Klipperveien. To personer kom cirka klokka 22.45 etter hvert ut av huset. Den ene (25) forsøkte å stikke, men ble brakt under kontroll av politiet. Den andre (37) ble pågrepet straks han kom ut av huset.

Tre ulovlige våpen

Da politiet ransaket huset etterpå ble det funnet en revolver, en pistol og en rifle.

— De tre våpnene var alle ladd, og to av disse er stjålet, sier etterforskningsleder Eriksen.