MANDAL: – Hva tenker du om å bli foreslått til å stå på valglisten til Vest-Agder Ap?

– Det er en stor ære. Det er jo lengre enn langt til faktisk å bli satt opp på lista til slutt, for ikke å snakke om å bli valgt inn. Men blir jeg valgt, drar jeg til Oslo! Det går jo ikke an å si nei til en slik sjanse.

Overraskende

– Hvorfor tror du de har foreslått deg?

– Jeg håper jo det er fordi de synes jeg er flink. Det kom overraskende på, for jeg har bare vært i AUF i et halvt år. Men før det var jeg jo aktivt med i barne— og ungdomsrådet i Mandal. Og så tør jeg å si min mening og stå for den.

Bystyret?

– Kunne du tenkt deg å sitte i Mandal bystyre?

– Nei. Da måtte i så fall halvparten av de som er der nå blitt byttet ut. Mange sitter jo bare der og tar aldri ordet. Det er kanskje ti aktive som faktisk mener noe. Er man valgt inn som lokalpolitiker, må man jobbe for sine saker i pakt med det man mener.

– Er det noe spesielt du brenner for politisk?

– Egentlig ingen enkeltsaker, det er hele pakken. Samfunnet er komplekst og da er det jo nødvendig å mene noe om det meste som politiker.

Travel hverdag

– Hva gjør du ellers?

– Jeg spiller i korps. I høst begynte jeg i Mandal Musikkforening. Det har vært artig. Og så jobber jeg på Herr Redaktør og er kursleder for humanistisk konfirmasjon. Dessuten tar leksene veeeldig mye tid.

– Ikke mye tid igjen til kjæresten da?

– Joda, både til han, venner og familie. Viktig det.

Statsvitenskap

– Men om du ikke blir stortingspolitiker, hva har du lyst å studere og jobbe videre med?

– Jeg ønsker å studere internasjonal politikk eller statsvitenskap. Kanskje jobbe med veldedighet, kanskje for Leger uten grenser. Det hadde også vært spennende å være utenrikskorrespondent i media, men jeg tror jeg har for mange meninger til å kunne gjøre det, egentlig...

– Men enn så lenge er du elev på Mandal videregående. Hvordan er det?

– Det er gøy, men veldig mye lekser.