LILLESAND: Brovig reagerer på at Hareide i et intervju med oss i Fædrelandsvennen sa at han frykter Aust-Agder blir for lite fylke hvis de fire kommuner som har søkt overgang får lov til dette.

— Jeg er opptatt av at vi følger demokratiske prinsipper, sier Brovig. - Når en lokal folkeavstemning med over 70 prosent av stemmene ber om fylkesbytte mener jeg at vi bør respektere det.

Knut-Arild Hareide

— Folkeavstemningen om ett Agder handlet ikke om fylkesbytte for enkelte kommuner, kun om vi skulle slå sammen fylkene. Så jeg mener at det blir feil å vise til den avstemningen i den sammenhengen Hareide gjør, peker Brovig på i brevet.- Jeg ber om at partiledelsen og KrF sin stortingsgruppe tar til seg de sterke signaler som er sendt fra de fire kommunene. KrF er del av det politiske flertallet i Lillesand, Birkenes og Evje og Hornnes kommuner og har stor oppslutning også i Iveland. Vi har vært med på å sende dette signalet gjennom enstemmige kommunestyrevedtak.

Jeg vil gjerne invitere partiledelsen til dialog i denne saken. Det er viktig at dere får forståelse for bakgrunnen til vårt engasjement og hvordan vi lokale KrF-representanter har arbeidet for fylkesbytte, skriver Brovig i brevet til Hareide.